2012 Seat Toledo Concept

Seat heeft voorafgaand aan de autosalon in Genève de nieuwe Seat Toledo Concept onthuld. Hiermee hoopt Seat dat we de Toledo MPV hatchback gedrocht van de vorige generatie gaan vergeten.

Na de Seat Exeo, wat in feite een oude generatie A4 was, krijgt Seat van moederbedrijf dit keer een Jetta. Net als met de Exeo heeft Seat er nog een eigen tintje aan mogen geven maar in grote lijnen is het model gelijk gebleven.

Zoals gezegd is het uiterlijk van de Toledo Concept in grote lijnen gelijk aan de Volkswagen Jetta. Het spaanse dochterbedrijf van de VAG groep heeft er wel nog een Spaans tintje aan mogen geven. Het concept model heeft een lengte van 4,48 meter en zal daarmee voldoende ruimte kunnen bieden voor vijf passagiers. De bagageruimte heeft een inhoud van ruim 500 liter, daarnaast kan de achterbank volledig ingeklapt worden om de inhoud te vergroteren.

Het interieur van de Toledo Concept is erg strak vormgegeven. Een paar knoppen die in het stuur, deuren en middenconsole verwerkt zijn. Verder zijn alle knoppen in het midden van het dashboard verwerkt waardoor het gehele dashboard er rustgevend uitziet.

Officieel is het nog een concept model maar gezien de doorontwikkelde status hiervan kunnen we gerust zeggen dat deze vrijwel ongewijzigd in de showroom zal komen. Dit zal ook nog snel gebeuren want het productiemodel zal nog dit jaar bij de dealers te bezichtigen zijn.

{gallery}galleries/merken/Seat/2012-Toledo-Concept/{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.