Klassiekershow Antwerpen; The Americans

Afgelopen zaterdag was het de 35e editie van de Antwerpen klassiekershow. Wij waren hier aanwezig en zullen verslag doen van een hoop mooie en interessante klassiekers. Om af te trappen beginnen we met de oude Amerikaanse auto’s die er aanwezig waren. Deze maken niet alleen deel uit van de Amerikaanse cultuur, maar ook van de oltimerscene historie. Muscle cars, oude pick-up’s, hot-rods enzovoorts, het zijn stuk voor stuk tijdloze stijliconen uit de United States of America.

Pick up’s, de werkpaarden van weleer. Voor lange tijd zijn deze “trucks” in Midden- en Noord-America erg populair geweest, vanwege hun veelzijdige inzetbaarheid, betrouwbaarheid en stevige constructie die wel tegen een stootje kon. Op de klassiekershow in Antwerpen stonden er ook een paar, zoals de hieronder te bezichtigen Chevrolet uit 1946.

Een heel ander kaliber auto uit Amerika, maar daarom niet minder bekend, is de muscle car. “There is no substitute for cubic inches”, een hele bekende uitspraak uit Amerika slaat (zoals jullie wellicht wel weten) op de grote cilinderinhoud van een auto. Amerikaanse Muscle cars staan hier synoniem aan, hoe groter de motorinhoud hoe beter. Zo ook voor de legendarische Corvettes die in één adem met de voorgaande zinnen genoemd kunnen worden. Het waren misschien niet de meest originele exemplaren die op deze show stonden, maar daarom waren deze stingray varianten niet minder imposant aanwezig.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-03-08/Antwerp-classic-show-2012-Americans-01/{/gallery}

 

Met luxe en steil op je bestemming aankomen is met de Cadillac DeVille geen probleem, deze “slee” van 5,71 meter is een onmisbare verschijning als je hem op straat ziet en gooide ook op deze show veel hoge ogen. De cabriolet versie die je hieronder ziet is nog voor de oliecrisis geproduceerd, waardoor er nog “gewoon” een 7,7-liter(!) V8-motor in het vooronder lag, die 276 Kw (375 pk) leverde. Zoals het in Amerika in deze voertuigklasse gebruikelijk is, was de Cadillac DeVille uitsluitend als automaat verkrijgbaar. Door de eerste oliecrisis in de jaren 70′ kwam de productie van voertuigen met een gewicht van meer dan twee ton, een cilinderinhoud van 7,7-liter en motoren met motorprestaties van 375 pk op losse schroeven te staan. De motorprestaties werden in 1972 verlaagd naar 162 Kw (220 pk), daarna in 1974 tot 140 Kw (190 pk, wat wel een 8,2-liter V8-blok was, uit de Cadillac Eldorado) en hierna volgde er zelfs nog een V6 en twee dieselvarianten.

Ook de Chevrolet Impala, hier in een leuk bijpassend decor – inclusief een oude benzinepomp uit die tijd – was een lust voor het oog. Zijn lengte, golvende achterkant en chromen silhouet maken dat deze auto een ware eye-catcher is.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-03-08/Antwerp-classic-show-2012-Americans-02/{/gallery}

 

De Ford mustang Boss 302, was een antwoord op zijn rivaal de Chevrolet Camaro die steeds meer prestaties kreeg. Ford wilde winnen in de Trans-Am series, maar moesten dit motorblok in een productiemodel hebben liggen om het ook te kunnen gebruiken voor de racerij. Het is ontstaan door een “tunnel port” Windsor V8-blok te nemen als basis en daar “Cleveland heads” op te monteren. Het resultaat was een 4,9-liter blok wat 216 Kw (290 pk) leverde. 

Een opmerkelijk merk wat ook vertegenwoordigd was op de show was Studebaker. Een Amerikaanse wagenmaker en later automobileconstructeur van 1852 tot 1966. De meest “bekende” Studebakers zijn die met hun ronde vormen en zogenaamde “kogelneuzen”. De beige Studebaker Avanti R3 uit 1963 die je hieronder ziet in de gallery is daarom ook een zeldzame en vreemde eend in de bijt. Onder de lange motorkap was een V8 Turbo Supercaharger motor te vinden met een vermogen van 360 pk.    

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-03-08/Antwerp-classic-show-2012-Americans-03/{/gallery}

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.