DMC veranderd de LP700 in LP900

De Duitse tuner DMC heeft eindelijk informatie vrij gegeven over hun nieuwste Lamborghini project, de “Molto Veloce”. Al in de eerste dagen van 2012 hadden we een bericht over de start van dit project. Wat hebben ze in die drie maanden daarna nog ontwikkeld?

De volledige naam is DMC LP900 “Molto Veloce” en deze naam spreekt natuurlijk al boekdelen. De standaard 700 pk zijn verruild voor het verbazingwekkende aantal van 900 woeste paarden.

Motorisch
Motorisch is er uiteraard genoeg aangepast om 200 pk extra te vinden. Er is niet voor gekozen om “makkelijk” een grote vermogenswinst te behalen door het toevoegen van een turbo. Brandstofpompen, brandstofleidingen, injectoren en drukregelaars. Het halve motorblok en toebehoren wordt door de Duitse tuner vervangen voor een nieuw exemplaar.

Exterieur
Ons vorige topic had al een “sneak preview” van de bodykit zoals deze er in januari bij stond. De computer renders die deze keer in de mailbox terecht kwamen tonen dat de bodykit weinig veranderd is. Het enige verschil is dat ze dit keer een grote spoiler op de achterkant hebben toegevoegd. Deze zorgt uiteraard voor meer downforce op de achterwielen.

DMC adviseerd klanten om de motorische tuning uit te laten voeren in de werkplaats in Duitsland of Zwitserland. De bodykit kan wel wereldwijd geïnstalleerd worden. Voor de motorische upgrade zal er € 80.000,- achter gelaten moeten worden bij DMC. De bodykit is een stuk goedkoper met een prijs van € 19.500,-. Wil je er ook nog een speciaal interieur bij zul je nog een € 17.700,- extra bij moeten lappen. Het geheel afmaken met een setje speciale ADV1 velgen kost nog eens minimaal € 7.800,- extra.

Om je Aventador geheel door DMC aan te laten pakken ben je dus minimaal € 125.000,- kwijt. Dit is nog exclusief de transportkosten naar Duitsland of Zwitserland wat dus ook nog flink kan oplopen als je de Lamborghini vanuit Amerika zal moeten verschepen.

{gallery}/galleries/artikelen/2012/2012-03-21/DMC-Molto-Veloce/{/gallery}

 

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.