Swedish Automobile wordt weer Spyker

Toen het Nederlandse Spyker in 2010 Saab eindelijk kon overkopen van General Motors werd de naam van het bedrijf ook veranderd. Na twee jaar onder een andere naam gewerkt te hebben is het tijd voor weer een nieuwe naam.

Waarom weten we allemaal natuurlijk al. Toen eind vorig jaar dan eindelijk het faillissement aangevraagd werd was het toch echt verleden tijd voor Saab. Zonder het Zweedse merk onder hun hoede slaat de naam Swedish Automobile ook nergens meer op.

Vandaar dat bekend is gemaakt dat de naam Swedish Automobiles weer het veld mag ruimen voor het oude vertrouwde Spyker. Terwijl de auto’s al een tijdje in Engeland gebouwd worden en de sportwagen tak al verkocht is aan North Street Capital.

Zou het Victor Muller, die ondanks de verkoop nog aan het hoofd staat, gaan lukken om onder de naam Spyker in ieder geval één bedrijf op de rails te krijgen? De toekomst zal het uitwijzen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.