Citroën onthuldt de Numéro 9

Citroën heeft de laatste jaren hoge ogen gegooid met de DS serie. Na twee jaar zijn er al 200.000 auto’s verkocht van de DS lijn en Citroën wil dan ook graag meer DS modellen op de markt brengen. De Numéro 9 zal ons al laten zien wat de toekomst brengt voor de DS-lijn.Motorisch
De Numéro 9 wordt aangedreven door een hybride aandrijflijn. De voorste wielen worden in het geval van de concept aangedreven door een 1.6-liter benzinemotor. De achterste wielen worden aangedreven door een 70 pk sterke elektrische motor.

Mocht Citroën ons binnenkort blij maken met een DS9 in de showrooms op basis van dit concept model zal er logischerwijs gekozen kunnen worden voor een benzine of dieselmotor in combinatie met de elektrische aandrijving.

Exterieur
De neus van de Numéro 9 kunnen we volgens Citroën verwachten op de toekomstige DS modellen. Het front wordt gekenmerkt door een grille met 3D reliëf die overloopt in full LED koplampen. De koplampen worden afgebakend met LED dagrijverlichting aan de zijkanten.

Dit concept model is een zogenaamde shooting brake. Volgens Citroën een nieuwe visie op de topklasse van het D-segment. Het Franse merk denkt dan ook dat de shooting brake stand kan houden tegen de traditionele hatchbacks.

Dankzij het krachtige uiterlijk en de 21 inch lichtmetalen velgen ziet het concept model er erg gelikt uit. Of Citroën het voor elkaar krijgt om dit model vrijwel ongewijzigd op staat te krijgen zullen we binnen enkele jaren zien.

{gallery}galleries/merken/Citroen/Numero-9-concept/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.