Land Rover Journey of Discovery part I

Na 15 dagen Journey of Discovery en al bijna 8.000 km zijn de 3 deelnemende Landrover Discovery’s van de vierde generatie in Moskou aangekomen. We willen jullie graag een kleine samenvatting geven van waar ze al geweest zijn. In dit eerste deel laten we jullie zien wat ze zoal zijn tegen gekomen van Birmingham tot aan Rusland.

 

 

De 13.000 kilometer lange expeditie is in Birmingham van start gegaan en zal eindigen in Beijing, waar 23 april de International Automotive Exhibition 2012 plaats vindt. Onderweg zal een unieke verscheidenheid aan verhalen worden opgetekend. Het doel van de reis is om 1 miljoen pond bij elkaar te brengen voor het Internationale Rode Kruis.

Dit deel van de reis zal de volgende landen aandoen:
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-04-17/Land-Rover-Journey-of-Discovery/Gallery-6/{/gallery}


Van Birmingham naar Genève
Op de wegen buiten de stad was het konvooi een indrukwekkende verschijning, er draaide veel hoofden richting het konvooi wanneer dit voorbij reed. En dat ondanks dat de lokale bevolking in Genève al heel wat gewend is, door allerlei exotische en nieuwe modellen die de stad jaarlijks aan doen voor de internationale Motor Show in de stad.

Goli Ameri, onder secretaris generaal van de Humanitarian Values and Diplomacy, van de International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) hete het Land Rover team welkom in Genève. “We zijn blij om Land Rover te mogen verwelkomen in Genève met hun een miljoenste expeditie naar Genève. De thuishaven van het IFRC.

Hij voegde hier aan toe: “Bedenk je even, dat voor slechts 22 pond, we iemand kunnen voorzien van schoon water en basis volksgezondheid voor 10 jaar. Als we 1 miljoen pond kunnen ophalen met deze actie, kunnen we nog eens 45.000 mensen helpen in Uganda met schoon water en volksgezondheid. Dit zou een fantastische prestatie zijn.”

Gebaseerd op die sensatie hoe alle mensen omkeken buiten de stad Genève beloofde de rest alleen nog maar memorabeler te gaan worden. Maar voordat ze weer verder gingen aan hun reis richting Beijing moesten de auto’s weer ingepakt worden met de nodige bevoorrading en moest alles dubbel gechecked worden. Alles werd uitgelegd achter de auto’s en alles bleek aanwezig te zijn behalve een keuken. Met zoveel spullen op de grond leek het bijna onmogelijk om alles in de auto’s te krijgen, maar na veel passen en meten zal het toch gelukt zijn hopen we.
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-04-17/Land-Rover-Journey-of-Discovery/Gallery-1/{/gallery}

 

Van Genève naar Kazachstan
Op de Land Rover ontdekkingsreis werd elk denkbaar type terrein aangedaan, van gladde wegen in de stedelijke gebieden van Europa, diepe gaten in Oekraïne, ijs-bergpasse van de Alpen tot de bergketens en wilde vlakten van Kazachstan.
Hier onder op de foto is te zien hoe één van de Land Rovers zich een baan waant over een verraderlijke weg tussen de meters hoge sneeuw door. En de andere foto is genomen in de Alpen met de drie Discovery’s onder de sterrenhemel.
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-04-17/Land-Rover-Journey-of-Discovery/Gallery-2/{/gallery}

 

Van Kazachstan naar Oekraïne:
Uitgestrekte vlaktes en uitdagend terrein zijn te vinden op slechts een paar mijl buiten Boedapast, met het voorwiel van de grond door het losse zand laat de Discovery zien hoe hij in zijn element is en wat hij allemaal kan. Vervolgens trok de aankomst bij het Heldenplein in Boedapest erg veel bezoekers, mede door de politie-escorte. 
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-04-17/Land-Rover-Journey-of-Discovery/Gallery-3/{/gallery}

Tsjernobyl, Oekraïne:
Naast de indrukwekkend mooie taferelen die de reizigers in hun Discovery’s tegenkwamen, lagen er ook bezienswaardigheden op de route waarbij de tijd stil leek te staan. De schade die de levensveranderende nucleaire ramp in Tsjernobyl was aangericht was nog goed te zien.
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-04-17/Land-Rover-Journey-of-Discovery/Gallery-4/{/gallery}

 

Ondergrondse onderzeeërbasis in Balaklava, Oekraïne:
Onder een berg ergens in Oekraïne ligt een geheime reeks tunnels gehuisvest – een voormalige geheime Sovjet-onderzeeër basis – waarin een model van de onderzeeër schepen die daar ooit doorheen vaarden. Ook is er op de foto’s te zien hoe een van de Land Rover’s zich door deze nauwe tunnels wurmt.
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-04-17/Land-Rover-Journey-of-Discovery/Gallery-5/{/gallery}

Bron van de landkaart: Google maps

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.