Nieuwe Nederlandse sportauto: Vencer Sarthe

Hij was nog geen minuut op de weg voor een testrit en hij werd al gespot. Een nieuwe Nederlandse sportauto, die daardoor vervroegd onthuld moest worden.

 

 

 

De Twense supercarfabrikant Vencer Sarthe is sinds 2010 met een team van vijf mensen bezig aan de ontwikkeling van een nieuwe sportauto.

Motor, prijs & gewicht
De auto is voorzien van een V8-motor uit de schappen van General Motors (GM), de kostprijs exclusief BTW en motorrijtuigenbelasting wordt 265.000 euro. Maar uiteraard zal de auto niet in elk land hetzelfde gaan kosten, zo legt Robert Cobben, directeur van Vencer Sarthe uit: “het is lastig om over een vaste prijs te spreken, dat verschilt per land”. Daarbij wil het bedrijf “klantspecifiek” bouwen, waarbij kopers zelf de nodige aanpassingen kunnen laten doen.

Bij een sportauto is het gewicht de grootste vijand, bij Vencer hebben ze daarom gekozen voor een carrosserie van het lichtgewicht materiaal koolstofvezel en een vloer van aluminium honingraatstructuur. De auto heeft een “klassiek” stalen buizenframe, wat wel stijf en stevig is, maar daar in tegen wel zwaar is.

Vervroegde introductie
Tijdens het testen hiervan ging er iets mis. De auto werd al gespot alvorens er een lanceerdatum was uitgegeven. Robert Cobben, directeur van Vencer Sarthe, wou niet zeggen wanneer de officiële lanceerdatum geweest zou zijn.  “Dat doet er nu niet meer toe”, reageerde hij licht geërgerd.

Looks
Desalniettemin ziet de Vencer er wel indrukwekkend, stoer en eigentijds uit. Wij vinden het dus niet erg dat hij nu al onthuld is! De voorkant oogt erg strak, maar kent toch ook mooie rondingen die vanaf de ingesneden motorkap, naar de wielkasten lopen, waarin zich ook de koplampen huizen.

Aan de zijkant van de auto springen de lijnen richting de luchthappers meteen op en zo ook de sterke horizontale lijn van de voorste, naar de achterste wielkasten. Maar ook de raampartij die uit één stuk lijkt te bestaan door de zwarte b-stijl achter het raam van het achterste zijruitje. Mooi gevonden.

De achterkant, is een kwestie van hate it or love it, mogen we toch wel zeggen. In tegenstelling tot de rest van de auto is deze erg recht, met wel ronde achterlampen en een sierlijk geaccentueerde diffuser waar de uitlaten in zijn verwerkt. De ingezonken achterruit, althans zo lijkt het door de hoog doorlopende daklijn en de schuiner geplaatste achterruit, zal waarschijnlijk bijdragen aan extra neerwaartse druk, waardoor een achterspoiler overbodig is. En wellicht is een subtiele dakspoiler wel optioneel? Dat moet nog blijken, welke aanpassingen de klant kan laten doen. 

Zeer beperkte productie
De Twentse autobouwer mikt de komende jaren op een (Europese) afzet van enkele tientallen auto’s.
“De belangrijkste reden om een Vencer te kopen is omdat je je wilt onderscheiden”, stelt Cobben.

Dat zijn bekende woorden van een andere Nederlandse supercarfabrikant. Maar hopelijk wordt dit niet zo’n fiasco als Spyker in haar eerste jaren. Met een hoop dromen, veel beloften, maar geen daden. 
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-05-28/Vencer-Sarthe/{/gallery}

Bron: Nu.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.