2013 Mercedes CLS Shooting Brake

Met de eerste generatie CLS was Mercedes de eerste in de niche markt van de 4-deurs coupé. Na het concept model van de CLS Shooting Brake hebben ze nu ook de, in hun woorden, CLS Shooting brake op de markt gebracht. Leuke naam, maar het blijft gewoon een CLS Kombi.

Historisch correct klopt de naam van geen kanten. Een echte Shooting Brake heeft maar drie deuren in plaats van de vijf deuren. Maar ook marketing technisch zal een drie-deurs station tegenwoordig lastig te verkopen zijn.

Motorisch
De CLS Shooting Brake zal in zes varianten beschikbaar zijn. Voor de dieselaars zijn er de CLS 250 CDI, 350 CDI en 350 CDI 4MATIC. Vermogens van deze diesels gaan van 204pk tot 265 pk. Rijd je liever benzine dan kun je voor de CLS 350, 500 en 500 4MATIC kiezen. De benzine motoren hebben een vermogen van 306 tot 408 pk. De sprint van 0 tot 100 km/u variëert tussen de modellen van 7,8 secondes.

{gallery}galleries/merken/Mercedes/2013-CLS-Shooting-Brake-Red/{/gallery}

Interieur
Het interieur is zoals je van zo’n hoog geplaatste Mercedes mag verwachten weer een hoogtestandje. Het meest opvallende detail is voor de CLS Shooting Brake de kofferruimte. De laadvloer is geheel bekleed met de beste kwaliteit hout en optioneel kunnen er alluminium rails geplaatst worden tussen het hout om zo het laden makkelijker te maken.

Exterieur
Het exterieur is uiteraard duidelijk te herkennen als een CLS met doorgetrokken daklijn. Net als de CLS sedan kunnen kopers nu ook kiezen voor de optionele LED koplampen. Op de sedan is het in ieder geval een populaire optie, zo’n 95% van de kopers vinken deze optie aan bij de aankoop.

{gallery}galleries/merken/Mercedes/2013-CLS-Shooting-Brake-White/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.