AC Schnitzer onthuld hun visie op de Gran Coupe

Op de valreep vorig jaar onthulde BMW de 6-serie Gran Coupe officieel. Uiteraard trekt een nieuw BMW model ook direct verschillende tuners aan die hun eigen visie los willen laten op deze jongste variant van de 6-serie. De Duitse tuner AC Schnitzer heeft nu ook hun visie onthuld van de Gran Coupe.


Motorisch
AC Schnitzer is een tuner die naast uiterlijk vertoon ook daadwerkelijk meer power toevoegt aan een auto. De Gran Coupe kan van AC Schnitzer 360 pk meekrijgen. Voor de 640d betekend dit een stijging van 47 pk. De 640i krijgt 40 pk extra.

Als je het vermogen van een auto omhoog brengt zul je er ook voor moeten zorgen dat de rest van de auto hierop is aangepast. AC Schnitzer installeert dan ook remklauwen met acht zuigers aan de voorwielen. Dankzij een vernieuwde wielophanging wordt de wegligging van de Gran Coupe verbeterd.

Exterieur
Het gehele exterieur van de Gran Coupe wordt vrij subtiel aangepakt. Aan de voorzijde wordt een kleine spoiler toegevoegd maar het meest in het oog springend is hier de volledig verchroomde grille. Ook aan de achterzijde wordt de bumper verlengd naar beneden. Verder kan er hier ook gekozen worden voor een andere set eindpijpen. Om de brede wielkasten te vullen is er een keuze uit diverse AC Schnitzer velgen.

Interieur
De binnenzijde van de Gran Coupe is vanaf de BMW fabriek uiteraard al zo luxe mogelijk aangekleed. AC Schnitzer heeft het interieur dan ook maar minimaal gewijzigd. Zo kan er het AC Schnitzer EVO sportstuur geplaatst worden.

Naast het gewijzigde stuur zal er nog alluminium geplaatst worden in de middenconsole, pedalen en voetsteun. De velours vloermatten moeten het interieur dan nog een exclusieve uitstraling geven.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-07-13/BMW-6-series-Gran-Coupe-by-AC-Schnitzer/{/gallery}

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.