Mazda’s kijk op hybridetechniek: de nieuwe 6

De nieuwe Mazda6, revolutionair op het gebied van hybridetechnologie, vanwege zijn i-ELOOP systeem. Wat dat is en hoe hij er uit gaat zien kun je alhier lezen.

 

 

 

De nieuwe Mazda 6 is het tweede model in Mazda’s nieuwe generatie auto’s.  Ze zijn een nieuwe weg ingeslagen qua technologie, onder andere  met de nieuwe zuinige SKYACTIV-motoren en ook met hun designtaal, genaamd KODO-SOUL OF MOTION. Hij zal volgende maand zijn werelddebuut maken op de Moscow Motor Show.

Techniek
Deze 6 is Mazda’s eerste model die het nieuwe en slimme i-ELOOP regeneratief remsysteem aan boord heeft. In plaats van een stel logge accu’s gebruiken ze een condensator: een elektrisch component dat in staat is tijdelijk grote hoeveelheden elektriciteit op te slaan. Deze condensatoren kunnen sneller worden opgeladen, ontladen en zijn beter bestand tegen slijtage bij langdurig gebruik.

Op de Moscouw Motor Show in Rusland zal deze 6 voorgesteld worden met een SKYACTIV-G 2.0 benzine motor, in combinatie met een automatische SKYACTIV-DRIVE zesbak.

Dit blok, goed voor 145 pk en 20% bijtelling, is dankzij het i-ELOOP-systeem 10% zuiniger als zijn voorganger.

Design
De nieuwe Mazda6 heeft veel weg van het Takeri Concept, dat op de Tokio Motorshow ook werd voorgesteld als de nieuwe 6.

Wat we van Mazda gewend zijn is dat het concept en ook deze nieuwe 6 vloeiende en sportieve lijnen heeft. Maar “helaas” hebben ze wel wat concessies doorgevoerd, wellicht als compromis tussen de design en productie afdeling. Zo lijkt de voorkant vriendelijker als het Takeri concept en heeft de achterkant minder diep gesneden lijnen. Maar ja, hij ziet er dan misschien wel braver uit, daar zijn concepts onder andere, om anderen te overrompelen met wat ze qua lijnen kunnen ontwerpen.

Begin 2013 zal de nieuwe Mazda6 bij de Nederlandse dealers staan.
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-07-26/Mazda6/{/gallery}

Takeri concept:
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-07-26/Mazda-Takeri-concept/{/gallery}

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.