Lexus LS 600h (F Sport Line) onthuld

Op de valreep van juli heeft Lexus nog hun vernieuwde LS 600h onthuld en daarbij wordt er ook een nieuw model aan het gamma toegevoegd. Naast de LS 600h en een verlengde versie kunnen kopers nu ook kiezen voor de sportieve F SPORT LINE.

De LS is al op de markt sinds 2006 en kreeg in 2009 al een facelift. Sinds 2009 hebben de ingenieurs hard gewerkt want volgens de fabrikant is de LS op 3.000 punten verbeterd.

Motorisch
Aan de “h” achter de LS 600 kunnen we al aflezen dat we hier te maken hebben met een hybride. De 394 pk sterke 5.0-liter V8 is dan ook nog gekoppeld aan een elektromotor van 225 pk. In totaal wordt dan ook 445 pk afgegeven aan alle vier de wielen. Vanuit stilstand tot 100 km/u duurt bij de vernieuwde Lexus 6,1 seconden, het huidige model doet dit nog in 6,3 seconden.

De berijder krijgt de keuze uit vijf standen om te rijden met de LS. Eco, Comfort, Normal, Sport S en voor degene die de Sport S stand nog niet genoeg is zelfs een Sport S+.

Interieur
Zoals je bij een luxe auto als de LS 600h verwacht is er veel aandacht geschonken aan de rust in het interieur. Met onder andere geluidsreducerende wielen wordt het rolgeluid van de banden terug gedrongen. De champagnekleurige verlichting in het interieur zorgt voor een rustige aanblik voor de inzittende. Het aircosysteem wordt bijgestaan door 13 sensoren die er voor zorgt dat iedereen in een aangenaam temperatuurtje kan vertoeven.

Als de verveling toe slaat kan de muziek afgespeeld worden via een 19 speakers tellend Mark Levingson systeem. Op het Rear seat entertainment systeem kan er een blu-ray schijf afgespeeld worden.

Exterieur
Nieuw aan de buitenzijde zijn de volledig in LED uitgevoerde koplampen. Ook de dagrijverlichting en de mistlampen van de LS zijn volledig in LED’s uitgevoerd. Verder wordt door het “Adaptive Variable Suspension” systeem en het “Pitch and Bounce” systeem ervoor gezorgd dat het rijden zo soepel mogelijk gehouden wordt.

F SPORT LINE
Het voor de LS 600h nieuwe F SPORT LINE pakket zorgt voor een sportievere LS 600h. Aan de buitenzijde wordt er een sportievere bumperpartij geplaatst. Het onderstel wordt verlaagd met zo’n 10 mm en er worden grote Brembo-remklauwen gemonteerd met zes zuigers. Aan de binnenzijde worden verder nog schakelflippers aan het stuur gemonteerd.

De vernieuwde LS 600h staat rond de jaarwisseling bij de Lexus dealers. De prijzen worden in een later stadium nog bekend gemaakt door Lexus.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-08-04/Lexus-LS600h-Sport-Line/{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.