De nieuwe Range Rover; dit is hem dan!

De nieuwe luxe SUV van Land Rover wordt wederom een state-of-art staaltje Brits vakwerk. Hij is niet alleen 420 kilogram lichter als zijn voorganger, maar ook zuiniger, ruimer en luxueuzer. Een verhoging van de lat kunnen we zeker verwachten, maar hoe veel hoger?

 

 

Een nieuwe generatie neerzetten die nog beter is als de vorige is een kunst apart en een hele uitdaging.  waar veel bij komt kijken. Niet elk merk lukt dat om hun nieuwe generatie weer met kop en schouders boven de concurrenten uit te laten steken. Maar bij Land Rover in Engeland hebben ze hun uiterste best gedaan, om vanaf een blanco vel het beste neer te zetten. Maar dat nieuwe moderne design moet ook de herkenbare elementen van het merk weergeven.

John Edwards, de Global Brand Director van Land Rover vertelde ons hier het volgende over:

dat de nieuwe Range Rover het essentiële karakter waar de auto voor staat behoudt, die speciale mix van luxe, prestatie, ongeëvenaarde terrein eigenschappen. Maar, het blanke blad papier vanuit waar hij is ontworpen qua design en revolutionaire lichtgewicht constructie, hebben er voor gezorgd dat we voor de beleving van de luxe behoevende klanten weer een stap vooruit hebben gezet op het gebied van comfort, verfijning en handling.”   

De Design Director and chef van het creatieve kantoor, Gerry McGovern voegde hier aan toe:

het designen van van de nieuwe Range Rover een grote verantwoordelijkheid met zich mee bracht om het DNA van dit icoon te behouden, na meer dan veertig jaar van succes van het vorige model.” 

Design
Ze hebben bij Land Rover de elegante proporties van een echte Land Rover willen tekenen met krachtige lijnen, als ook een vooruitstrevend design. Dat we hier met de top-of-the-range te maken hebben zien we dan ook zeker aan zijn proporties. Hoewel hij er op het eerste gezicht vanaf de zijkant minder vernieuwd uit ziet, dan bijvoorbeeld de voor- en achterkant, zijn er wel degelijk wijzigingen doorgevoerd. Zo lijkt de B-stijl meer aanwezig in het design, terwijl de C-stijl juist bijna niet opvalt. Ook de daklijn is gewijzigd, waardoor het oog niet meteen op de omvang van de auto valt, maar meer op de voorkant en lange horizontale lijn over de gehele auto.    

Interieur
Functioneel, elegant en luxueus lijkt de juiste samenvatting voor het interieurdesign. Geen onnodig afleidende lijnen, alle bedieningsknoppen binnen handbereik en overzichtelijk geplaatst met een strak en moderne vormgeving. Waar ze er bij andere merken soms voor kiezen om bepaalde componenten prominent aanwezig te laten zijn, lijkt subtiliteit bij Land Rover de designopdracht geweest te zijn. De boardcomputer is geïntegreerd in het dashboard (niet alsof het er op is geplakt of er uit komt geschoven), de centrale ventilatieroosters wat naar achteren geplaatst en functionele knoppen direct in het zicht en binnen handbereik van de bestuurder. 

De houtafwerking oogt erg klassiek en misschien zelfs wat oubollig, maar dat is een kwestie van smaak en Land Rover kennende hebben ze nog vele andere hoogwaardige afwerkingsmogelijkheden in hun nieuwe catalogus staan.

Wat we over de interieurruimte alvast kunnen vermelden is de toegenomen beenruimte van 118mm. Daarnaast komt er ook een exclusief optioneel luxepakket ter beschikking waarmee je een luxe tweezits van de achterbank laat maken.

Verbeterde technologieën
In onze rij-impressie met de Evoque hebben we jullie al het een en ander uitgelegd over het Terrain Response system van Land Rover (wat bij de Evoque optioneel is), waarvan er een vernieuwde versie in deze Range Rover te vinden zal zijn. Je hoeft straks niet zelf meer de keuze te maken voor welke terrein stand je wilt selecteren, want het nieuwe systeem doet dit automatisch voor je. Het analyseert de ondergrond en selecteerde dan zelf de juiste stand. 

Om de uitzonderlijke duurzaamheid en betrouwbaarheid van de auto te testen heeft Land Rover een testvloot van verschillende nieuwe Range Rovers maar liefst achttien maanden lang door verschillende landen laten reizen. Met verschillende extreme klimaat- en terreinomstandigheden. Deze Range Rovers hebben samen een paar miljoen kilometer overbrugd om tot het gewenste testresultaat te komen.

Dankzij het compleet nieuwe chassis en onderstel hebben de ingenieurs, met hun bestaande kennis van andere Land Rover modellen, een nog beter auto kunnen ontwerpen. Zo hebben ze met de volledig van aluminium vervaardigde monocoque structuur zo’n 420 kg kunnen besparen qua gewicht ten opzichte van het vorige model. Wat het brandstofverbruik en CO2 emissies aanzienlijk naar beneden brengt.

Motorenkeuze
Om de moeiteloze rijdynamiek te waarborgen waar de Range Rover om bekend staat heeft Land Rover zowel de benzine V8 herzien en verbetert als ook de TDV6 en SDV8 dieselmotoren.     

Begin september, net voor de Paris Motor Show zullen we de volledige specificaties en prijslijst ontvangen, die we ook dan graag met jullie zullen delen.
{gallery}galleries/merken/Land-Rover/2012-Range-Rover/{/gallery}


RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.