Verjongingskuur voor de 2013 Freelander

Nu Land Rover met de spiksplinternieuwe Range Rover komt en momenteel al een hit heeft met de hippe Evoque, kan de Freelander natuurlijk niet achter blijven op deze twee jonge honden. Vandaar deze Freelander upgrade.“De vernieuwde uitrusting van de Freelander 2 voegen nog meer premium gevoel en looks toe aan de rij-ervaring. Als toevoeging blijven onze klanten profiteren van onze verfijnde en zuinige diesels en kunnen nu kiezen voor de zeer efficiënte nieuwe Si4 GTDi benzine,” zegt John Edwards, Land Rover Global Brand Director.

Hij voegt daar nog aan toe: “Dit is weer een stap vooruit voor de Freelander 2, waar uitstekende uitrusting, prachtig design, veiligheid en terrein capaciteiten blijven de standaard zetten in deze klasse.”

Motorische wijzigingen
Nieuwe emissie-eisen en meer vraag naar zuinigere auto’s hebben zorgen er onder ander voor dat ook Land Rover gaat downsizen. Het gevolg hiervan is dat de de kleinste uit de familie zijn 3,2-liter zes-in-lijnmotor (Si6 met 233 pk) verliest (helaas). En wordt vervangen door een viercilinder met turbo. Dat blok was al verkrijgbaar in de Range Rover Evoque. Deze Si4-motor, 2.0 GTDi genaamd, levert 240 pk en 340 Nm en is gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Het verbruik is 9,6 l/100 km, de Co2-uitstoot bedraagt 224 g/km. De topsnelheid is 200 km/h, 0 tot 100 gaat in 8,8 seconden.

De overige motoren blijven, dus je kunt ook kiezen voor een 2.2 diesel met 150 of 190 pk. De eerste variant is ook leverbaar als eD4 met alleen voorwielaandrijving. In combinatie met een handgeschakelde zesbak ligt het verbruik op 6,0 l/100 km, bij een Co2-uitstoot van 158 g/km.

Verjongingskuur exterieur
De 2013 Freelander krijgt nieuwe 17-inchwielen en een iets andere layout van de koplampen en achterlichten, inclusief xenon led-lampen.


Verjongingskuur interieur
Binnenin is de Freelander flink aangepakt. Zo heeft hij een nieuwe middenconsole met 7-inch touchscreen en zijn er een aantal elementen overgekomen van de eerdergenoemde Evoque, waaronder een Meridian-audiosysteem van 380 of 825 Watt met 11 of 17 speakers. De Terrain Response draaiknop is vervangen door schakelaars en starten doe je met de vernieuwde Freelander met een knop, waardoor je de sleutel gewoon in je zak kunt houden.

Onderhuids
De opgefriste Freelander heeft – afhankelijk van het uitrustingsniveau S, SE, Dynamic of HSE – een ‘intelligente’ elektrische parkeerrem, die z’n remkracht aanpast aan de hellingshoek, een achteruitrijcamera met Hitch Assist (laat zien waar de trekhaak zit) en ‘Say what you see’ stembesturing voor allerlei on-board functies. Ook nieuw is het 7-day Timed Climate, waarmee je de motor (en cabine) kunt voorverwarmen.

De Freelander modeljaar 2013 scoort 5 sterren bij de Euro NCAP voor veiligheid en staat in oktober bij de Nederlandse dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.
{gallery}galleries/merken/Land-Rover/2013-Freelander-2/{/gallery}

 


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.