2013 Hyundai i30 3-deurs

Hyundai is druk bezig om de Europese markten te veroveren. Met de 3-deurs Hyundai i30 gaat het Koreaanse merk de concurrentie aan met de sportieve 3-deurs hatchbacks. Na de wagon is dit de derde variant voor de i30.

Hyundai heeft in ieder geval nog iets meer gedaan dan alleen twee deuren weg te laten. In zijn geheel zijn er enkele accenten toegevoegd die er voor zorgen dat de 3-deurs i30 direct een stoerder uiterlijk krijgt.

De grille van de 3-deurs heeft een andere structuur gekregen die direct opvalt. Ook de spoilerlip aan de voorbumper draagt bij aan een sportievere look aan de voorzijde.

Het zijaanzicht van de 3-deurs i30 wordt gedomineerd door een krachtige opwaardse lijn die over de gehele zijkant loopt. Deze lijn, die ook over de 5-deurs i30 loopt, valt bij de 3-deurs extra op dankzij het kleine coupé achtige ruitje achter de deuren.

Onder de motorkap kan er gekozen worden voor een 1.6-liter CRDI diesel met 128 pk en 260 nm koppel. Voor de benzine rijders is er de 1.6-liter GDI met 135 pk en 164 nm koppel. Volgens ons past er bij deze 3-deurs i30 ook wel het 186 pk 1.6-liter GDI blok uit de Veloster Turbo, een soort i30 GTI. Of een extra snelle 3-deurs nog in de pijplijn zit kunnen we helaas nog niet bevestigen, wel kunnen we met zekerheid zeggen dat de 3-deurs i30 in Parijs te bewonderen zal zijn.

{gallery}galleries/merken/Hyundai/2013-I30-3door/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.