Samen voor een vakbekwamere autobranche

De merken Peugeot en Citroën hebben hun technische trainingen samengevoegd en gaan deze onderbrengen bij trainingspartner Innovam in Nieuwegein. Met als uitgangspunt dat je samen sterker staat, maar ook efficiënter en eenvoudiger kunt werken.

Innovam is dé kennis- en opleidingspartner voor de mobiliteitsbranche. Zij kunnen de twee automerken een stevige basis bieden qua IT infrastructuur, waardoor ook zij intensief gebruik kunnen gaan maken van de digitale leermiddelen. De twee automerken delen al veel kennis ten aanzien van de ontwikkeling van de auto’s, platformen en technische kennis. Het samenvoegen van technische opleidingen op een centrale locatie is dan ook een logisch gevolg.

Leo Fransen, Algemeen Directeur Innovam, over de nieuwe samenwerking:

“Wij zijn er trots op dat PSA Peugeot Citroën Nederland heeft gekozen voor Innovam als partner in technische trainingen. Onze jarenlange samenwerking met Citroën (sinds 1994) stelt ons in staat om synergie in het opleidingsprogramma van PSA Peugeot Citroën Académie Nederland te realiseren. Onze enthousiaste en ervaren trainers delen hun kennis en praktische aanpak graag”.

Het doel is kennis in de branche te brengen en de vakbekwaamheid binnen de branche te vergroten. Kortom: zorgen voor een professionele branche die zichzelf blijft ontwikkelen.

Vanaf begin 2013 zullen Citroën en Peugeot ook haar Technische Dienst en Technisch Platform op deze locatie onderbrengen. Hierdoor heeft PSA Peugeot Citroën Académie Nederland een heus technisch competentie center waar het verband tussen de dagelijkse praktijk en de opleidingen is gewaarborgd.

De samenwerking werd onlangs feestelijk ingeluid door Leo Fransen, Algemeen Directeur Innovam, Frédéric Templer (Algemeen Directeur Peugeot Nederland) en Christophe Mandon (Algemeen Directeur Citroën Nederland).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.