Toys for big boys

Onder ons zijn miljoenen opgegroeid met Hot Wheels. Door een speciaal productiemodel van de Camaro Hot Wheels uit te brengen creëert Chevrolet de mogelijkheid om die herinnering weer tot leven te brengen, voor kinderen van alle leeftijden.

 

 Afgelopen maandag debuteerde de Camaro Hot Wheels® Edition op de SEMA Show in Las Vegas. Wat een concept leek te zijn, zoals zo velen, wordt deze kinderdroom waarheid. In het eerste kwartaal van 2013 zal deze Camaro Hot Wheels® Edition in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd, want net zoals bij de veelgevraagde miniatuurmodellen het geval is: op is op!

Het is bijna twintig jaar geleden dat ik mijn eerste Hot Wheels heb ontworpen en ik heb er tot nu toe niet één naar huis kunnen rijden. Ik kan zelf niet wachten tot ik de garagedeur kan openen en mijn Hot Wheels Camaro in de garage zie staan,” zegt Felix Holst, vice president van Creative van de Mattel Wheels Division.

Het uiterlijk van de Camaro Hot Wheels® Edition
De eigenschappen die zo kenmerkend zijn en worden gewaardeerd door liefhebbers van Hot Wheels zijn onder andere een kleurenschema met mettalic lak, genaamd Kinetic Blue en levendige graphics. Zo is de motorkap voorzien van two-tone lak en komt dit terug in een zwart ‘blackout’ paneel tussen de achterlichten. En op de grill, spatborden en het kofferdeksel zijn Hot Wheels logo’s geplaatst. 

Er zijn diverse onderdelen van de high-performance Camaro ZL1 overgenomen, zoals de ZL1 achterspoiler en bovenste grill. En niet alleen voor de looks, maar ook voor de performance is er een ground-effectpakket met een voorsplitter en speciale dorpels gemonteerd.

Het interieur
Is geaccentueerd door gebruik te maken van zwart leer met rode en zwarte stiksels en het Hot Wheels logo geborduurd in de rugleuning van de voorstoelen. Het instrumentenpaneel en de deurpanelen zijn zwart, met Hot Wheels vlammenstickers op iedere deur. Ook onderscheidt dit model zich door speciale Hot Wheels® Edition dorpels en vloermatten met het Camaro-logo en rode omranding.

De motor in deze Hot Wheels Edition
De Camaro Hot Wheels® Edition coupé is leverbaar met een 6.2-liter V8-motor, dis is gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

De echte mannenauto, waarbij je met de pook moet schakelen levert 432 pk (318 kW) en heeft een koppel van 569 Nm. De automatische versie levert 405 pk (298 kW) en heeft een koppel van 556 Nm. Deze laatste uitvoering is uitgerust met het brandstof besparende Active Fuel Management.

De Camaro Hot Wheels® Edition wordt daarnaast geleverd met een zeven inch full color touchscreen en radio met Bluetooth handsfree bediening en audio streaming.

Wetenswaardigheid
Het originele Custom Camaro 1:64-schaalmodel uit 1968 was één van de originele zestien Hot Wheels die werden uitgegeven en is één van de door verzamelaars meest gevraagde Hot Wheels.

Wie er zo’n waarheidsgetrouw stuk speelgoed wil hebben kan deze vanaf 8 november (in Europa) bestellen.
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-10-30/2012-SEMA-HotWheels-Chevrolet-Camaro/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.