SAKER World Final 2012

Net als afgelopen jaar werd ons dit jaar de kans aangeboden om aanwezig te zijn bij de World Finals van de Saker Sportscars Challenge. Gezien het succes van vorig jaar lieten we dit natuurlijk niet aan ons voorbij gaan.

 

 

Aangezien dit pas de tweede editie was van de World Final waren de verwachtingen langs de lijn gespannen. Maar ook op het circuit was de spanning te snijden. Al tijdens de kwalificatie werd er flink gestreden. Gastrijder Jan Lammers, moest de trots van SPAA05.com, kampioen van vorig jaar, hoog houden en sloot de kwalificatie af met een nette zesde plaats. Voor Team GoFast begon de dag goed aangezien Rogier de Wit de pole binnenhaalde. Achter De Wit startte Gerrit en Rudolf Meijer, de Britse Paul Rose plaatste zich om als derde uit de startblokken te mogen vertrekken.

De eerste race bleek spannend maar de tweede en laatste maakte het meeste los. Herbert Boender, directeur van Saker Sportscars kwam nog in actie voor team Jadbalja en reed de Saker Sprint van een 18e naar een 4e plaats. Voor titelkandidaat Rogier de Wit sloeg het noodlot toe aangezien een slang van de turbo los sloeg. Maar de een zijn dood is de ander zijn brood en dat ging zeker op voor Rudolf Meijer wie optimaal profiteerde en zich als winnaar van de dag kroonde. Achter Meijer eindigde de Engelse Paul Rose en Tim Wheeldon op twee en drie. Zoals eerder genoemd ging Herbert Boender met de vierde plaats aan de haal, plaats 5 was voor Jeroen van den Heuvel in de TopSpeed Saker Sniper en Melroy Heemskerk in de Saker RapX van IDRT eindigde verassen als zesde. Voor IDRT had er achteraf meer in gezeten alleen werd er code rood gegeven, door de invallende duisternis, vlak voor een geplande inhaalactie van Heemskerk.

{gallery}galleries/Shows/2012-Saker-Sportscar-Challenge-Final{/gallery}

Na de race werd de eindstand in het klassement bepaald en hier trok team Jadbalja GoFast aan het langste eind. Als tweede eindigde Team IDRT en Team GoFast completeerde het erepodium. Verder was de “Rookies of the Year” award voor Rick van Geffen en Wibo Rademaker, die als nieuwkomers een nette 5e plaats wisten te behalen.

Ook was er natuurlijk in en rond het circuit genoeg leuks te vinden voor ons autoliefhebbers en daar heeft fotograaf Bart van Oosten, net als bij de Saker foto’s, een kleine collage van gemaakt.

{gallery}galleries/Shows/2012-Saker-Sportscar-Challenge-Final/Spots{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.