Eventtip; Essen Motor Show 2012

Essen Motor Show verwacht van zaterdag 1 tot en met zondag 9 december meer dan 340.000 bezoekers in 18 hallen van de Messe. ‘Sportief en knotsgek samen op tuningshow in Essen’, is het thema dit jaar.

 

 Traditioneel brengt de Essen Motor Show vijf emotionele automobiele thema’s bij elkaar: tuning, motorsport, in serie geproduceerde sportauto’s, klassieke voertuigen en motorfietsen. Vooraanstaande producenten als BMW, Ford, Mini, Opel, Renault Motorsport, Skoda, Subaru en Toyota Motorsport hebben zich al geruime tijd geleden verzekerd van een stand op de show, waar Mercedes-Benz een centrale plek inneemt. Internationale topondernemingen op het gebied van tuning laten in Essen hun creatieve constructiekunsten zien met voor het allereerst getoonde modellen. Gepassioneerde sleutelaars gaan de strijd met elkaar aan om de in Duitsland fel begeerde tuning-award in de wacht te slepen.

In de motorsport-arena treden bochtkunstenaars op om hun kunsten te vertonen. Rokend rubber dus met bijdragen van de Europese drift-elite. Ook de DTM is met een eigen presentatie van de partij. Dat sportwagen-wereldkampioenschap, in 2012 na een pauze van 20 jaar opnieuw tot leven gewekt, vormt de aanleiding voor een bijzonder thema met een selectie van winnende voertuigen uit de jaren 1953 tot 1992. Verchroomde bolides van de merken Alfa Romeo, Aston Martin, Ferrari, Jaguar, Mercedes, Porsche – om er een paar te noemen – zijn in Essen nader te bekijken.

Andere hoogtepunten op de Essen Motor Show, met 500 standhouders uit 14 landen, zijn design-studies en hotrods van Ford, die het 80-jarige jubileum sinds 1932 luister bij zetten.

Openingstijden & prijzen
De show gaat op zaterdag 1 december open en is tot en met zondag 9 december te bezoeken, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op zaterdag en zondag van 09.00 tot 18.00 uur. Een gewone entreekaart kost 16 euro.
{gallery}galleries/Shows/2012-Essen-Motor-Show/Algemeen/{/gallery}

-1- Automobiele geschiedenis zonder de VW Kever bestaat niet. De laatste rolde op 5 juli 2003 van de band in Mexico; het einde van een tijdperk dat in 1938 begon. Ook deze Engelse supersnelle elektrische dragster is een Kever.

-2- Ook dit is tuning. Kunst of kitsh?

-3- Deze trike is in Australië gebouwd en is in Essen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.