Fiat onthuld de elektrische 500e

Door al het milieu geneuzel de laatste jaren komen steeds meer fabrikanten met alternatieve ideeën. Fiat zag hier voor alsnog geen brood in en zette geen vaart achter de ontwikkeling van een elektrische auto. Nu wordt het Italiaanse merk echter “gedwongen” om ook op de alternatieve toer te gaan.

In de Amerikaanse staat Californië staan de hippies aan het roer. Hier is de wetgeving aangepast om fabrikanten te verplichtten om elektrische auto’s te verkopen. Doen fabrikanten dit niet mogen ze helemaal geen auto’s meer verkopen in de gehele staat.

Om deze grote markt niet te verliezen heeft Fiat besloten hun kleine stadsauto aan te passen om aan deze regelgeving te voldoen. Het probleem van Fiat is echter dat ze per 500e meer dan € 7.000,- verlies zullen leiden. Schijnbaar is het aandeel van Fiat in Californië groot genoeg om dit verlies goed te kunnen maken.

De Fiat 500e is uitgerust met lithium-oin accu’s en een 75 kW sterke elektromotor. Dankzij het accu pakket zou de 500e een actieradius hebben van zo’n 145 km. Zowel de buiten als binnenkant van de 500e verschillen minimaal van een normale 500. Aan de buitenkant is de 500e in ieder geval te herkennen aan de opvallende witte “grille” en de unieke velgen.

De Fiat 500e zal onthuld worden tijdens de American Music Awards. Hierna zal hij ook ten tonele verschijnen bij de Los Angelos Auto Show. Gezien het verlies per auto zal de 500e niet buiten de Californische staten verkocht gaan worden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.