Eerste foto’s BMW i3 Coupé uitgelekt

BMW heeft het werkelijke uiterlijk van de elektrische i3 niet verborgen weten te houden voor de officiële onthulling. Het lek is ontstaan in Amerika en heeft zich nu dus al tot Europa uitgebreid.

 

 

Het BMW i3 Concept met eDrive was een compromisloos duurzame auto, die ontworpen voor stedelijke gebieden, een holistische kijk van BMW op duurzaamheid geeft. Het uiteindelijke ontwerp lijkt wonderbaarlijk veel op het concept, waar we dat vaak anders zien met futuristische Concepts en veel minder spannende productiemodellen…

Exterieur
De auto is volgens BMW’s Live Drive architectuur plan ontwikkeld, wat inhoud dat ze duurzame energie en materiaalgebruik willen combineren met dagelijks gebruikersgemak.

Zoals te zien op de uitgelekte foto’s heeft de motorkap meer vorm gekregen en is deze hoger geworden (wat waarschijnlijk voor de voetgangersbescherming zal zijn) en hebben zowel de bumper als mistlampen voor meer vorm gekregen. In het zijaanzicht hebben de volledig glazen deuren plaats moeten maken voor “normale” deuren, die het ontwerp meteen een stuk minder futuristisch maken. Maar wegens veiligheidseisen voor de crashtests zal dit compromis zo gemaakt moeten zijn. Helaas lijkt de raampartij aan de zijkant daardoor minder ruimtelijk, maar ze hebben de onderbroken C-stijl wel ongeveer zo gelaten als bij het Conceptmodel.
De achterkant ziet er erg modern uit en heeft veel weg van die van de Volkswagen UP! vinden wij.    

Interieur
Binnenin is de auto voorzien van lederen bekleding, hout en wol. Ook in het interieur zijn enkele compromis duidelijk zichtbaar, zoals; de stoelen, het rechte harde plastic tussen de stoelen, het “standaard” stuurwiel, de “normale” achteruitkijkspiegel in plaats van een haast zwevend model en stuurwiel, wat geen touchscreen meer heeft maar drukknoppen lijkt te hebben.   

Motor & onderstel
Onder de kap ligt een 170 pk sterke elektromotor, wat via een eentrapsautomaat naar de achterwielen gaat.
Deze i3 Coupé zal dezelfde wielbasis krijgen als zijn sedan broertje, want ze komen op hetzelfde onderstel te staan. De baretrijen worden onder de vloer gemonteerd voor een zo laag mogelijk zwaartepunt en behoud van een ruime interieurlayout. 

Meer informatie over de Coupé, die zich nog in de studiemodelfase bevind, laat laat nog op zich wachten tot de officiële onthulling van het model.

BMW i3 Coupé
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-11-28/BMW-i3-Coupe/{/gallery}

 

BMW i3 & i8 Concepts
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-01-25/BMW_i_Concepts_Nederland{/gallery}

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.