2013 Porsche Cayman

Porsche heeft het doek getrokken van de vernieuwde Cayman. Porsche heeft naar eigen zeggen de derde generatie van deze tweezitter vrijwel van de grond opgebouwd en is uiteraard lichter en zuiniger dan de vorige generaties.

Twee smaken
De Cayman komt er in twee verschillende smaken, de standaard Cayman en de sterkere Cayman S. De eerste beschikt over een 275 pk sterke 2.7-liter motor terwijl de Cayman S is uitgerust met een 325 pk, 3.4-liter motor.

Cayman
De Cayman zal met zijn 275 pk gekoppeld aan een handbak vanuit stilstand in 5,7 seconde de 100 km/u bereiken. Uitgerust met de befaamde PDK transmissie zal dit 5,6 seconde duren. Kopers kunnen ook nog kiezen voor het Sport Chrono Pakket waardoor de 100 km/u al binnen 5,4 seconde bereikt worden. De topsnelheid bedraagt met de handbak 266 km/u, uitgerust met een PDK zal de topsnelheid 264 km/u zijn.

Cayman S
Door de 50 pk die de Cayman S heeft ten opzichte van de gewone Cayman zorgen uiteraard voor meer snelheid. De acceleratietijden zijn voor deze versie dan ook 5 seconde voor de handbak, 4,9 voor de PDK en 4,7 seconde voor het Sport Chrono Pakket. De topsnelheid voor deze variant is nu al maximaal 283 km/u

Uiterlijk
De dimensies van de vernieuwde Cayman zijn volledig veranderd. Desalniettemin blijft het ontwerp herkenbaar een Porsche. De wielen zijn meer verschoven richting de hoeken van het model om zo de wegligging te verbeteren.

Het silhouet van de Cayman wordt gekenmerkt door de lage lijnen, de naar voren geplaatste voorruit en de daklijn die doorloopt tot op de kont van de auto. De lijn die dominant over de zijkant van de auto loopt knikt achter de deuren sterk naar boven over de wielkasten heen. Bij de achterste wielkasten zijn twee luchtinlaten geplaatst om de midden geplaatste motor van frisse lucht te voorzien.

Zuiniger
Zoals het tegenwoordig gaat ontkomt geen enkele fabrikant er aan om hun nieuwe modellen zuiniger te maken dan de voorgangers. De Cayman is naast de 911 carrera en Boxster de derde Porsche die gebruik maakt van een lichtgewicht body. Mede hierdoor is de Cayman zo’n 30 kg lichter dan de vorige generatie. Het brandstofverbruik per 100 km is gedaald met zo’n 15%.

Vanaf maart 2013 bij de dealer
De Vernieuwde Cayman zal vanaf maart 2013 te vinden zijn bij je lokale Porsche dealer. Voor € 67.000,- komt de handgeschakelde Cayman mee naar huis, voor de PDK uitvoering betaal je € 1.200,- extra. Prijzen voor een Cayman S beginnen bij € 81.800,- voor de handbak en € 82.100,- voor de PDK uitvoering.

{gallery}galleries/merken/Porsche/2013-Cayman/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.