Ook België krijgt meer elektrische laadstations

Een paar maanden geleden kondigde Nissan aan 400 snelladers te willen gaan installeren in Europa. Woensdag werd de eerste, van de vijfentwintig, snelladers in België door Nissan en The New Motion geplaatst.

Het is nog onzeker wat de toekomst ons gaat bieden op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, de één zegt dat elektriciteit de energievoorzieing voor auto’s van de toekomst gaat worden en de ander zegt waterstof. Er zijn uiteraard nog andere alternatieven, maar deze zullen het uiteindelijk niet gaan winnen waarschijnlijk, van de door autofabrikanten ontwikkelde systemen op stroom of waterstof.

We zien dat er momenteel steeds meer geïnvesteerd wordt in elektrische auto’s en laadmogelijkheden door de grote autofabrikanten. Steeds meer mensen zijn namelijk bereidt om mee te denken aan het milieu, maar voornamelijk aan hun eigen portomonnee en hoe ze kunnen besparen op brandstofkosten. Hybride en volledig elektrische auto’s zijn klaar voor deze markt consumenten, die naast duurzaamheid en prijs ook het gemak van opladen belangrijk vinden. Waterstof daarintegen staat nog in de kinderschoenen, maar de grote autofabrikanten willen de plank niet misslaan, en niet enkel al hun geld op één paard wedden, dus zijn ze ook waterstofsystemen aan het ontwikkelen.

Samenwerking tussen autofabrikant en ondernemers
Nissan is één van die grote autofabrikanten die veel investeren in elektrische auto’s en laadnetwerken. Zij kondigde een aantal maanden geleden aan een netwerk van 400 snelladers te willen gaan installeren door heel Europa, om duurzame mobiliteit  te stimuleren.

Van der Valk Hotel Nivelles-Sud is verheugd om als eerste locatie in België een snellaadstation op haar parkeerterrein in gebruik te mogen nemen. Bert Whormann, eigenaar van Hotel Nivelles is namelijk één van die mensen die gelooft in de toekomst van elektrische auto’s:
“Ik geloof dat de elektrische auto de toekomst heeft. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan deze duurzame ontwikkeling. Daarnaast is het leuk dat we onze bezoekers een extra service kunnen bieden waardoor ze graag bij ons terugkomen”.

De vijfentwintig snellaadpunten die The New Motion samen met Nissan in de aankomende maanden zullen plaatsen, maken deel uit van het “love to load” netwerk. De snelladers worden zo geplaatst dat ze vanaf snelwegen gemakkelijk te bereiken zijn. Op die manier kan een berijder van een elektrische auto zijn auto vlak langs de doorgaande snelweg opladen om daarna zijn reis te vervolgen. Daarbij wordt er gekeken naar locaties waar het in de tussentijd aangenaam is om te verblijven voor een kop koffie of een zakelijke afspraak.
{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-12-14/The-new-Motion-Nissan/{/gallery}

Hoe het snellaadstation werkt, in dit geval in België:
{youtube}A-Xhum_ZFUU{/youtube}

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.