Mijlpaal voor Lexus

In 2005 begon Lexus met het leveren van hybride modellen, de RX400h was de eerste full hybrid van het Japanse merk. Op de valreep van 2012 heeft Lexus nog de 500.000ste hybride van het merk gefabriceerd.

Nadat het merk hun eerste hybride op de markt gebracht hebben smaakte dit naar meer, in rap tempo groeide het hybride aanbod uit. Momenteel heeft Lexus zelfs alleen nog maar hybride modellen op de Nederlandse prijslijst staan.

Momenteel kun je bij de Lexus dealers terecht voor een CT 200h, GS 450h, RX 450h en de grote LS 600h. En volgend jaar komt ook nog de volledig nieuwe IS 300h op de markt.

Van alle hybride modellen is de CT 200h het best verkochte model in Nederland. Van deze kleine hatchback rijden er momenteel 5.649 rond. De hybride RX-serie volgt als tweede met een “gigantische” achterstand. Van deze serie rijden er 2.188 rond met een Nederlands kenteken.

Wereldwijd staat de RX-serie nog wel boven de CT 200h. Hier rijden er wereldwijd 259.000 exemplaren van rond. Van de vorig jaar onthulde CT 200h zijn er in totaal de afgelopen 20 maanden 122.000 stuks op kenteken gezet. Gezien het succes van de CT 200h zal deze de RX-serie qua wereldwijde verkoopaantallen ook nog gaan inhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.