Student onthuld unieke RX-8 coupé

Als arme Nederlandse student maak je vaak alleen gebruik van het openbaar vervoer. Je eerste “studentenauto” is vaak ook nog eens een oud wrak waar je al blij mee mag zijn dat deze je van punt A naar B brengt. Een student uit Singapore heeft daar duidelijk andere ideeën bij.

De student, genaamd Shawnz, had een visie. Zijn visie bestond uit een unieke Mazda RX-8 coupé. Voor Shawnz was het in ieder geval duidelijk dat hij geen standaard bodykit wilde laten monteren. Veel van de bestaande kits zorgden er voor dat de auto lager leek liggen op de weg maar hij zocht iets waarmee ook het uiterlijk van de RX-8 grondig werd aangepakt.

Zoals je van de foto’s al kan afleiden is Shawnz gecharmeerd van het uiterlijk van een Italiaans merk. De sideskirts van een Lamborghini Reventon werden dan ook gemonteerd en ook de voorbumper doet sterk denken aan een Lamborghini.

Motorisch zijn er enkele kleine wijzigingen aangebracht. Het interieur is nog niet onder handen genomen en vergeleken met het exterieur zal dit ook niet ingrijpend aangepast worden. Voor het interieur heeft Shawnz alleen lichtgewicht materialen voor ogen om zo het gewicht omlaag te kunnen brengen.

Natuurlijk diep respect voor Shawnz om naast zijn studie (waarschijnlijk) elke cent die hij over hield in zijn droom te steken. Zo kan hij dan eindelijk na drie jaar plaats nemen achter het stuur van zijn bloedeigen Mazda RX-8 Blacknightz coupé.

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-01-01/Mazda-rx8-Lamborghini/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.