DMC neemt de Ferrari F12 Berlinetta onder handen

De Duitse tuner DMC neemt normaal gesproken diverse Lamborghini modellen onder handen. Dit keer zijn de Duitsers echter bezig een bodykit te ontwerpen voor dat ander Italiaans merk.

Nog niet alles wat DMC ons vandaag toont is al leverbaar. De Duitse tuner meld een nieuwe set velgen, een bodykit en een prestatie upgrade. Vanaf vandaag zijn de velgen en de prestatie upgrade beschikbaar, voor de bodykit zul je moeten wachten tot april van dit jaar.

Velgen & Vering
Per direct leverbaar zijn de 21 en 22 inch velgen en sportveren. De standaard 20 inch velgen worden vervangen voor 21 inch aan de voorkant en 22 inch aan de achterkant. Ondanks de groei in diameter zullen deze velgen het totaal gewicht niet verhogen dankzij de legering waarmee deze gesmeden zijn. Naast de nieuwe velgen zullen ook een setje nieuwe sportveren geplaatst worden die zijn afgestemd op de gewijzigde gewichtsverdeling.

Prestatie upgrade
Met de standaard 740 pk van de F12 Berlinetta zul je nooit verlegen zitten om vermogen. DMC zag hier echter nog verbetering in en kan een vermogenswinst van 24 pk leveren en brengt het totaal vermogen hiermee op naar 764 pk. De grootste vermogenswinst wordt behaald dankzij een nieuw titanium uitlaatsysteem.

Bodykit
De bodykit getoond in deze renders is alleen nog maar een hersenspinsel van de DMC ontwerpers. Deze bodykit, geheel van koolstofvezel, is vanaf nu reeds te bestellen maar zal pas vanaf April 2013 uitgeleverd worden. Zoals we van DMC gewend zijn wordt het gehele uiterlijk van de auto sterk veranderd en geeft hem een extreme uitstraling.

De standaard voorbumper krijgt aan de onderzijde een duidelijk aanwezige splitter die dankzij de scherpe randen aan de zijkanten het weggedrag nog meer zal verbeteren. De motorkap zal vervangen worden voor een exemplaar met een luchtopening en op het dak zal ook een opvallende luchthapper geplaatst worden. Aan de achterzijde valt de grote diffuser op en de 599XX achtige koolstofvezel spoiler op het kofferdeksel.

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-01-04/DMC-F12-berlinetta-Spia/{/gallery}

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.