Twee extra zuinige A-klasse’s op komst

Enkele maanden na de marktintroductie brengt Mercedes twee extra uitvoeringen van de A-klasse ten toneel. Het gaat hier om twee zeer compleet uitgeruste, en zeer zuinige, BlueEFFICIENCY edition modellen.

A 180 CDI BlueEFFICIENCY
De A 180 CDI heeft een theoretisch verbruik van 3,6 l/100 km en stoot slechts 92 gram CO2 uit per kilometer. Door deze cijfers krijgt de kleine Mercedes een A-label en valt hij in de 20% bijtellings regel.

A 180 BlueEFFICIENCY
De benzineuitvoering van de BlueEFFICIENCY heeft een verbruik van 5,2l/100 km. en stoot hierbij 120 gram CO2 uit per kilometer. Ook deze uitvoering staat te boek met 20% bijtelling en een A-label.

Efficiënt met BlueEFFICIENCY
De BlueEFFICIENCY modellen zijn tenopzichte van de standaard uitvoering 0,2 l/100km en 0,3 l/100km zuiniger bij respectievelijk de diesel en benzine uitvoeringen. Voor deze verbetering in het verbruik heeft Mercedes de luchtweerstand van het model verbeterd. Hiervoor hebben de ingenieurs van Mercedes het bovenste gedeelte van de radiatorgrille afgedekt. Verder zijn de wieldraagarmen aerodynamisch bekleed om zo de luchstroom langs de onderkant te verbeteren.

Zowel de benzine- als diesel-uitvoering zijn vanaf maart 2013 leverbaar.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.