Kia tweede op de verkoopranglijst

Het jaar is nog geen maand oud en bij Kia Nederland kunnen nogmaals de champagne kurken springen. Het Koreaanse merk klimt namelijk naar de tweede plek op de verkooplijst van Nederland.

In de eerste maand van 2013 is het merkaandeel van Kia gestegen naar 8,7%. Hiermee staat Kia op de tweede plaats op de Nederlandse verkoopranglijsten. Vergeleken met januari 2012 is het martkaandeel van Kia gestegen met 54%.

In harde cijfers uit zich dit in het aantal verkopen. Er zijn in januari 2013 2.880 nieuwe Kia’s die een Nederlands kenteken hebben gekregen.

De belangrijkste auto voor Kia is de kleine Picanto. Men verwacht dat deze ook in 2013 een grote rol zal spelen in het aantal verkopen. De populariteit van het model wordt verklaard door de lage aanschafprijs en het feit dat dit model BMP- en belastingvrij is, en ook blijft in 2013.

De grote Kia Optima Hybrid zal ook in 2013 in de 20% bijtelling vallen. Verder verwachten de Koreanen twee nieuwe modellen uit te brengen. De geheel vernieuwde Carens MPV en de sportieve Kia Pro_Cee’d. Zal het met deze modellen lukken om Kia op de eerste plaats te krijgen?

Het jaar is nog geen maand oud en bij Kia Nederland kunnen nogmaals de champagne kurken springen. Het Koreaanse merk klimt in de eerste maand van 2012 naar de tweede plek op de verkooplijst van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.