Elektrische Nissan Leaf in prijs verlaagd

De Leaf staat bekend als een duur, maar technisch hoogstaand en innovatief model van Nissan. Beide worden binnenkort verder verbetert, alleen zit er wel een maar aan.

De Leaf wordt in heel Europa met 3.000 euro goedkoper gemaakt door Nissan, om zo CO2-uitstoot vrij rijden betaalbaarder te maken. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een wereldwijde inspanning om in de belangrijkste pionierende markten Japan, Europa en Amerika de verkopen te stimuleren.

Deze prijsverlaging maakt dat de huidige Leaf maar 32.590 euro kost in ons land, wat dezelfde vanaf prijs is die hij had bij de lancering in 2010. De prijzen zijn sindsdien dus behoorlijk gestegen. Volgens Nissan Nederland ligt het prijsniveau van de Leaf daarmee weer bijna gelijk aan de conventionele personenauto met verbrandingsmotor en vergelijkbare prestaties. Ook het leasetarief – rechtstreeks via Nissan – is gekelderd, en bedraagt voortaan € 455,- per maand. En dat is inclusief twee gratis geïnstalleerde oplaadpunten (thuis en op het werk).

De Leaf werd in zijn debuutjaar vrijwel meteen al geprezen als auto van het jaar (2011), van de wereld, Europa en Japan. Sindsdien zijn er wereldwijd al zo’n 50.000 exemplaren van verkocht. En toch blijven de verkopen van volledig elektrische auto’s als deze flink achter op de plug-in hybride auto’s. Zo werden er 269 exemplaren verkocht van de Leaf in 2012, waarmee hij wel de koploper was van de volledig elektrische auto’s. Maar van de koploper onder de hybride’s, de Opel Ampera, werden er 2.693 exemplaren verkocht.

Het addertje onder het gras
Nissan komt met deze prijsverlaging net voor de geplande update van het model, waarvan de productie deze lente zal starten in Sunderland, Engeland. Wat de vernieuwde Leaf mag gaan kosten weten we nog niet, maar hij krijgt wel; een grotere actieradius (van 160 km naar 228 km), een flinke gewichtsvermindering, een hoop nieuwe opties, LED-koplampen en drie nieuwe lakkleuren.
{gallery}galleries/merken/Nissan/2013-Leaf/{/gallery}

Bron verkoopcijfers 2012: ANWB

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.