Mazda bouwt extra transmissiefabriek in Thailand

Mazda heeft het doel gesteld dat ze in 2016 een totale jaarverkoop van 1.7 miljoen eenheden wil bereieken. Om dit aantal te behalen wil de fabrikant een extra transmissiefabriek uit de grond laten rijzen in Thailand.

In de provincie Chonburi in Thailand zal Mazda een transmissiefabriek laten bouwen die in staat is 400.000 versnellingsbakken per jaar te produceren. Met deze bouw is een investering gemoeid van 214 miljoen euro.

Mazda heeft besloten tot het bouwen van deze fabriek door de toenemende vraag naar Mazda’s zuinige SKYACTIV modellen. De nieuwe fabriek zal dan ook alleen SKIACTIV-Drive automatische transmissies gaan produceren voor productiefaciliteiten over de gehele wereld.

Mazda heeft al een grote transmissiefabriek staan in het Nakanoseki district. Deze zal nog steeds de belangrijkste productiefaciliteit voor Mazda transmissies blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.