Met je MPV door de blubber

Renault kwam in het begin van dit millenium als één van de eerste met een gewaagd cross-over model, genaamd de Scénic RX4. Nu 13 jaar later proberen ze het opnieuw met de Scénic XMOD.

 

 

Sportiviteit en elegantie, dat zijn de sleutelwoorden die Renault gebruikt bij de omschrijving van deze nieuwe Scénic variant. Met de XMOD willen ze je het outdoorgevoel laten ervaren in combinatie met de luxe en praktische eigenschappen van een MPV.

Exterieur
Deze nieuwkomer krijgt meteen het nieuwe design van Renault mee, wat hem een uitgesproken uiterlijk geeft met uiteraard LED-dagrijverlichting, want zonder tel je haast niet meer mee tegenwoordig. Waarbij Renault er niet voor heeft gekozen om bij dit model die LED-verlichting aan te passen, maar ook mee te gaan in hun nieuwe designtaal.

De nieuwe designtaal, die voor het eerst te zien was op de nieuwe Clio, wordt gekenmerkt door het grote Renault logo voor de grill, nieuwe koplampen, LED-verlichting en sportiever gevormde bumperpartijen. 

Daarnaast is te zien dat deze XMOD speciaal voor de avontuurlijke rijder hoger op zijn pootjes staat, zwarte kunstof “beschermende” delen heeft tegen opspattende blubber en stenen. Ook heeft hij zijskirts gekregen, een chromen dakrails en aluminium look accenten op de bumpers om het off-road gevoel kracht bij te zetten.

Interieur & onderstel
Het interieur komt grotendeels overeen met dat van de normale Scénics. Een afgevlakt stuurwiel, aluminium pedalen en wat speciale stiksels moeten de binnenkant net even spannender maken. Ook is er de optie om een leder/Alcantara pakket aan te laten brengen in het interieur.

Er is echter één knop op de middentunnel geplaatst die niet op de normale Scénics is te vinden: een draaiknop waarmee je Renaults nieuwe Extended Grip-systeem bedient. Zoals de Engelse benaming al verhuld gaat het om een systeem wat de grip van de auto aanpast. Je kunt met deze knop aangeven op wat voor ondergrond je je begeeft, waarna het onderstel zich aan de toestand van het wegdek aanpast.

Motoren
Welke motoriseringen er exact gaan komen in deze nieuwe Scénic XMOD is nog niet bekend, maar dat dit niet enkel een 1.9dCi en 2-liter benzine zijn zoals in het jaar 2000 op de Renault RX4 crossover is wel duidelijk. Want Renault heeft wel al kenbaar gemaakt dat er een Energy TCe 130 leverbaar zal worden. Die 15% minder brandstof verbruikt in vergelijking met de vorige TCe 130 motor. 

Evenals de normale Scénic en Grand Scénic bouwt Renault de XMOD in de Douai-fabriek in Frankrijk. Het debuut van de vernieuwde XMOD staat gepland voor de Autosalon van Genève begin maart. En in mei is hij al te vinden bij de Nederlandse dealers.
{gallery}galleries/merken/Renault/2013-Renault-Scenic-XMOD/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.