2013 Nissan 370Z Nismo

Nismo is voor Nissan wat Irmscher voor Opel is, AMG voor Mercedes en M voor BMW. Deze huistuner van Nissan heeft de sportieve 370Z grondig onder handen genomen. Dit zal de tweede Nismo variant zijn voor de Europese markt.

Motorisch
Standaard perst een 370Z al 328 pk uit de 3.7-liter V6. Nismo heeft door enkele wijzigingen het vermogen omhoog weten te krikken naar 344 pk. Het maximale koppel stijgt met 8 Nm naar 371 Nm. Vanuit stilstand wordt de 100 km/u aangetikt in slechts 5,2 seconden.

Exterieur
Rondom krijgt de 370Z Nismo een subtiele bodykit aangemeten. Daarnaast wordt door Nismo een grote achterspoiler op de achterklep gemonteerd. De bodykit draagt volgens Nismo vooral bij aan het bereiken van een betere aerodynamica. Daarnaast maakt de bodykit de 370Z ook niet geheel onaantrekkelijk. Vooral in de gekozen kleurstelling van Nismo ziet het model er behoorlijk agressief uit.

Uniek voor dit model zijn de gesmede 19 inch aluminium velgen. Achter de velgen zitten remklauwen verscholen die rechtstreeks uit de racerij stammen.

Maar één smaak
Nissan brengt de 370Z Nismo maar in één uitvoering op de markt; Een handgeschakelde coupé. Meer details over deze Nismo zullen 5 maart in Genève onthuld worden. Naar verwachting start de verkoop in Nederland in juni 2013.

{gallery}galleries/merken/Nissan/2013-370Z-Nismo/{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.