Alfa Romeo 4C wordt onthuld in Genève

Het modellengamma van Alfa Romeo is tegenwoordig karig te noemen. Twee formaten hatchbacks en je hebt alle modellen uit de showroom al bekeken. In Genève onthuld het merk ook eindelijk de definitieve 4C, de sportieve uitbreiding van het modellengamma.
Motorisch
De aandrijving van deze tweepersoons sportwagen wordt verzorgd door een 4 cilinder 1.750 cc turbobenzinemotor. Dit blok is een doorontwikkeling van het 1.750 cc blok uit de Quadrifoglio Verde-uitvoering van de Qiulietta. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden is dit motorblok geheel uit aluminium vervaardigd.

Officieel is het vermogen van dit motorblok nog niet bevestigd. Het persbericht vermeld wel al dat de gewicht/vermogen verhouding 4kg/pk bedraagt. Eerder werd al door diverse bronnen vermeld dat het blok zo’n 240 pk zal produceren. Hiermee komt het gewicht van de 4C uit rond de 1.000 kg.

Het vermogen wordt zoals het bij een sportwagen hoort losgelaten op de achterwielen. Schakelen gebeurt met de Alfa TCT automatische transmissie met dubbele koppeling. Er kan gekozen worden om de automaat alles te laten doen of door zelf te schakelen met de flippers achter het stuurwiel.

Interieur
Het interieur van de 4C is geheel ontworpen met het oog op maximum rijplezier. Er zal gebruik gemaakt gaan worden van koolstofvezel om het sportieve karakter te benadrukken en het behouden van het lage gewicht.

Exterieur
De kleine sportwagen van Alfa zal net geen 4 meter lang, 2 meter breed en 118 cm hoog worden en een wielbasis van 2,4 meter hebben. Voor het ontwerp van het koetswerk is vooral gelet op de aerodynamische waardes. De Alfa Romeo 4C behaald dan ook een negatieve Cz waarde. Dit is het downforce coëfficiënt die zoals bij racewagens een verhoogde stabiliteit waarborgt bij hoge snelheden.

Alfa DNA
De Alfa DNA knop kennen we reeds van de andere modellen die het merk rijk is maar bij de 4C krijgt deze knop nog een extra functie. Naast de bekende Dynamic, Natural en All Weather stand krijgt de 4C er een Race functie bij. Deze Race functie is volgens Alfa Romeo speciaal voor gebruik op het circuit waar het alles uit de auto zal halen.

Onthulling in Genève
Zoals reeds gemeld zal de productieversie van de Alfa Romeo 4C officieel onthuld worden in Genève. Na deze onthulling kunnen we vast nog meer informatie vrijgeven over deze sportwagen. Hierna zal de productie starten in de Maseratie fabriek in Modena. Bestellingen voor de Alfa Romeo 4C zullen dit jaar al aangenomen gaan worden.

De Alfa Romeo 4C is ook het Alfa Romeo model dat het merk na jaren van afwezigheid weer terug moet brengen op de Amerikaanse markt. Of het Italiaanse merk daar aan slaat en, na jaren van kwakkelende verkopen, het eigenzinnige merk weer meer verkopen kan boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.