AI TV-Tip; Top Gear, BBC2, 21.00

Vanavond kunnen we bij de BBC alweer genieten van de vierde aflevering van het negentiende TopGear seizoen. Deze week staat de aflevering eens niet in het teken van supercars maar blijven ze bij betaalbaardere auto’s.

Jeremy Clarkson zal de nieuwe Kia C’eed zorgvuldig aan de tand voelen om te zien of deze hun huidige “star in a reasonably priced car” Kia te vervangen. Uiteraard doet hij dat tijdens een zorgvuldige rijtest, en een potje rugby met james, in een nieuwe variant op het autovoetbal.

Vanavond krijgen we ook de uitkomst van aflevering twee voor de kiezen. Als je die niet gezien hebt; Aflevering twee stond in het teken van een Amerikaanse roadtrip die eindige bij de Mexicaanse grens. Wie het laatst bij de grens aankwam moest de grens over voor een rijtest.

Helaas voor Richard Hammond trok hij aan de handrem en kwam als laatste aan om de grens over te gaan. Terugdenkend aan een vorig seizoen, waar een grote rel ontstond rondom TG dankzij een opmerking van Hammond over de Mexicanen, zal voor wat extra spanning zorgen. Zal Richard Hammond een masker dragen terwijl hij de Mastretta MXT aan de tand voelt?

Vanavond zal het trio ook weer samen in één rijtest te zien zijn. Dit keer geen drie supercars maar drie hot hatches. De Ford Focus ST, Renault Megane RenaultSport Cup 265 en Vauxhall Astra VXR (Astra OPC voor de rest van de wereld) worden over het TG circuit gestuurd.

Star in a reasonably priced car is dit keer weer Lewis Hamilton. Voor Hamilton zal ook weer de Suzuki Liana uit de schuur gehaald worden voor zijn hot-lap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.