De nieuwe Bentley Flying Spur [UPDATE: video]

Bentley Motors Limited heeft wederom alles uit de kast getrokken om de wereld te verbluffen met een vernieuwde Flying spur. De sportieve looks van het vorige model zijn ingeruild voor pure elegantie.

De moeiteloze vermogensafgifte en rijeigenschappen, uitmuntende luxe en vakmanschap, state-of-the-art technologieën en verbazingwekkend simpel elegante design zijn de sleutelwoorden voor de vernieuwde Flying spur. Met concurrenten als Rolls-Royce, Aston-Martin, Porsche, Maybach, maar indirect ook de vlaggenschepen van Audi, Mercedes-Benz, BMW en Volkswagen is er genoeg keuze aan luxe limousines om je van A naar B te vervoeren. In dit hoogste segment is het daarom niet enkel de vraag wie het meeste waar voor zijn geld levert, maar ook persoonlijke smaak, (merk)imago en een zekere onderscheidingsfactor die potentiële klanten over de streep moeten trekken om een keuze te maken uit dit ruime luxe aanbod.    

Elegant en opvallend nieuw design
Bentley is een nieuwe weg ingeslagen met het design van deze ‘performance sedan’, zoals zij de Flying Spur noemen. De voorkant heeft een lagere en breder aanzicht gekregen met scherpe lijnen en subtiel gevormde rondingen. Waar de vorige Flying Spur een bollere daklijn had is deze lager en rechthoekiger. De auto lijkt wel dieper en preciezer gelijnd, alsof de liniaal meer is gebruikt in plaats van schetsen uit de losse pols. Waardoor de auto zakelijker en volwassener overkomt en wellicht minder voetballers als potentiële patserbak aantrekt.

De koplampen hebben hun ronde vorm behouden, met LED-dagrijverlichting als toevoeging. Een mooi nieuw design detail is de nieuwe luchtinlaat achter de voorste wielkasten, waarvan de chromen lijst de vorm van een B heeft. Vanuit deze B vertrekt een strakke rechte lijn tot aan de deurgreep van de achterste portier. Welke ook van vorm gewijzigd is. De deur heeft niet alleen een scherpere diagonale vorm aan de achterzijde, maar ook een opnieuw gevormd ruitje achter de C-stijl en een dikkere chrome sierlijst.

Aan de achterkant valt meteen op dat deze niet meer op die van het vorige model lijkt en zijn eigen identiteit heeft gekregen. Zo is het kofferdeksel lager en langer geworden, met een hogere doorlopende dak- en zijlijn, die weer wel het sportieve karakter van de auto accentueren. De achterlampen zijn compleet nieuw en hebben een statige bijna rechthoekige vorm in lijn met de strakke horizontale lijn onder het Bentley logo. Ook de uitlaten stralen door hun ovale vorm sportiviteit en kracht uit. 

UPDATE:
{youtube}a3NUlHCAWW8{/youtube}

Acht versnellingen, zes liter en vierwielaandrijving
De Flying Spur wordt uitgerust met een 6.0-liter W12 met twee turbo’s. Dit gigantisch blok is goed voor maximaal 625 pk bij 4.000 tpm. Het maximum koppel van 800 Nm wordt al geleverd vanaf 2.000 tpm. Dit vermogen wordt continu over de vier wielen verdeeld waarvan 40% naar de voorwielen en 60% naar de achterwielen gaat.

Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken is er een achttraps automaat van ZF geplaatst. Deze is zowel volautomatisch als semi-automaat te gebruiken waarbij de bestuurder met schakels achter het stuur kan schakelen.

Ondanks het gewicht van 2.475 kg sprint de luxe limousine in 4,6 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is een niet misselijke 322 km/u.

Persoonlijke keuzes
Zoals met het gehele modellen aanbod van Bentley wordt ook de nieuwe Flying Spur geheel gebouwd volgens de wensen van de klant. Waarbij je uit maar liefst zeventien exterieurlakken kunt kiezen, waaronder de nieuwe Dark Cashmere kleur. Daarnaast kun je uit nog zo’n 100 verschillende kleuren kiezen, waaronder Damson, een rijke tint waarvan de inspiratie kwam van een extreem zeldzame paarse diamant.

Daarnaast kan de Flying Spur uitgerust worden met 19, 20 of 21 inch velgen in diverse modellen. Naast deze “standaard” velgen zullen er ook twee modellen Mulliner velgen beschikbaar komen voor klanten die nog net iets anders willen.

Uiteraard zijn niet alleen de velgen uit de Mulliner Driving Specification beschikbaar. Klanten die voor de Mulliner aanpak kiezen krijgen ook de keuze uit vijf extra soorten leer en vijf extra soorten hout inleg.

{gallery}galleries/merken/Bentley/2013-Flying-Spur/{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.