Wiesmann teased de GT MF4 ClubSport versie

Het Duitse Wiesmann wat een eigentijds design, combineert met veel vermogen en een hoge fun-too-drive factor komt, voor de hardcore fan,  met een ClubSport versie van de GT MF4 naar Genève.

 

 

Wiesmann gebruikt als motorische basis een 4.4-liter V8 uit de schappen van BMW voor de GT MF4, waar ze twee turbo’s op monteren. Het resultaat hiervan is dat hun sportieve sportcoupé daardoor 407 pk levert of 420 in het geval van de GT MF4-S. Daarmee is bij de laatst genoemde versie een sprint van 0 tot 100 km/h al in 4,4 seconden geklaard en een topsnelheid van 293 km/h haalbaar. Bij de ClubSport versie zal hier vast een schepje bovenop gedaan gaan worden en zal het leeggewicht van de al niet zware GT MF4-S (1.370 kilo) nog verder omlaag gaan. Maar we kennen Wiesmann ook van de retro afgewerkte interieurs, waarbij haast alles in leder bekleed is, functionaliteit bovenaan staat, ook al lijken ze met hun eenvoud terug in de tijd te gaan. Dat hoort wel bij het retro imago van het merk.

Op de teaserfoto na weten we helaas nog niet veel over deze nieuwe versie, want specificaties en rest van de auto, zullen pas op de aankomende Genève Motor Show aan het publiek getoond gaan worden. Dat wordt tevens het grootste publiek wat deze versie ooit zal zien, want met de oplage van maar 25 exemplaren zal het een zeer zeldzame verschijning gaan worden. Maar de autospotters en sportwagen fanaten onder jullie lezers zullen hem wellicht weleens tegen kunnen gaan komen op de Nürburgring (Nordschleife) of een (Europese) wereldstad.

Het enige wat Wiesmann los wou laten was de tekst dat deze versie “prestatiegerichte elementen uit de autosport” meekrijgt.

Bron: Autoweek.nl

   

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.