Mercedes G63 AMG 6×6 pick-up

De Mercedes-Benz G-klasse is al sinds jaren de meest ruige offroader van Mercedes. Strijdkrachten over de hele wereld zetten de G-klasse vandaag de dag nog steeds in. De duitse fabrikant komt nu echter met een machine die de originele G-klasse degradeerd tot mietje.


Wat is het?

We hebben het hier over een verlengde G-klasse die aangepakt waar zes wielen onder geplaatst zijn die permanent aangedreven worden. Dit is op zich nog niet direct heel bijzonder aangezien er in de jaren ’90 al een ombouw hiervoor beschikbaar was en tegenwoordig bestaat er nog steeds een 6×6 leger variant van de G-klasse.

Deze G-klasse pick-up wordt echter aangedreven door een 5.5-liter V8 van AMG waardoor deze net wat leuker prestaties zal leveren. De 544 pk en 760 Nm koppel brengen deze gigant onder de zes seconden naar de 100 km/u. Niet slecht gezien het gewicht van 3.775 kg! De topsnelheid is wel al begrensd op een tamme 160 km/u, alsof je die ooit offroad gaat halen.

Geschikt voor Nederland
Waarschijnlijk niet. Tuurlijk, dankzij de specificaties ziet de auto eruit als een ideale boodschappen auto. In Nederland kennen we niet voor niets de term “PC Hooft-tractoren”. Deze term refereert naar de grote SUV’s welke geregeld in de PC Hooftstraat te vinden zijn. Er zijn echter wat nadelen aan deze G-klasse ten opzichte van een Range Rover.

De aanschafprijs van € 400.000,- zal natuurlijk voor veel mensen al te hoog liggen. Het gigantische gewicht is echter een tweede zorg bij dit model. Het autorijbewijs, rijbewijs B, is geldig voor auto’s met een maximumgewicht van 3.500 kilo. Bestuurders van de G63 AMG 6×6 dienen in Nederland het groot rijbewijs moeten hebben om deze pick-up bij de supermarkt op de parkeerplaats te mogen zetten.

Ultieme zandbak speeltje
Uiteraard is deze bijzondere AMG dan ook niet ontwikkeld voor Nederland. De markt voor deze bijzondere auto’s bevind zich in landen waar men veel woestijn heeft en misschien wel net zo veel oliesjeiks. Om deze klanten alvast warm te laten lopen heeft Mercedes een promo filmpje online geslingerd om de off-road capaciteiten aan te tonen.

 

{youtube}u4lFP3XV70Q{/youtube}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.