Genève Motor Show 2013; Rolls-Royce Wraith

Rolls-Royce heeft in Genève de krachtigste Rolls ooit op hun stand staan. Deze coupé versie van de Ghost krijgt 633 pk mee. Of zoals de Britten het zeggen; Ruim voldoende.

De rijken onder ons die zich laten rijden nemen de Ghost of de grotere Phantom. De Wraith is de ultieme gran turismo voor iemand die zelf in alle luxe de halve wereld wil rondrijden.

Exterieur
Op de foto’s lijkt de Wraith dankzij de sterk aflopende daklijn een stok kleiner dan de Ghost. In werkelijkheid is de Wraith nog steeds gigantisch. De wielbasis is met 183 millimeter ingekort maar de totale lengte is maar geslonken met 130 milimeter. Het dak is 43 milimeter lager geplaatst en de kont is iets aangekomen en is 40 millimeter breder geworden.

Interieur
Het interieur van de Wraith is zoals het Rolls-Royce beaamt afgewerkt met de beste leersoorten en diverse houtinleg opties. Voor de Wraith is ook de leuke “sterrenhemel” gimmick beschikbaar. 1.340 ledjes zorgen ervoor dat je ’s avonds geen open dak nodig hebt om de sterrenhemel te zien.

Aandrijving
Zoals in de intro al vermeld hebben we hier te maken met de meest krachtige Rolls-Royce ooit gemaakt. Uit de V12 worden 633 pk en 800 Nm koppel gehaald. Dit vermogen zorgt ervoor dat de Wraith vanuit stilstand al in 4,6 seconden de 100 km/u aantikt.

{gallery}galleries/Shows/2013-Geneve-Motor-Show/Rolls-Royce/Wraith/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.