General Motors overweegt Korea te verlaten

Afgelopen donderdag heeft Daniel Akerson, CEO van General Motors (GM) zijn bezorgdheid uitgesproken over het conflict wat zich afspeelt tussen Noord- en Zuid-Korea.

 

Maar ook heeft hij zo goed en begrijpbaar mogelijk proberen uit te leggen hoe schommelingen over de hele wereld invloed hebben op hun bedrijf.

Wereldwijde recessie en valuta schommelingen
In een interview met CNBC News spraken ze met Akerson over schommelingen in valuta wereldwijd en de invloed hiervan op hen. Met Japan als voorbeeld. Enerzijds hoe de aardbevingen in dat continent bijvoorbeeld een negatief aandeel heeft gehad op de Yen (valuta van Japan) en anderzijds dat Japan niet altijd transparant schijnt te zijn richting buitenlanders over valutaschommelingen. Al noemt hij deze niet altijd transparante houding niet per definitie manipulatief.  Akerson zegt echter dat doordat GM zich nu in een hele andere positie bevindt, tegenover voor hun faillissement, ze nu beter opgewassen zijn tegen dit soort tijdelijke valutaschommelingen. Omdat ze weer eigen vermogen hebben en dus een buffer konden opbouwen voor dit soort variabele factoren op de globale markten.

Conflict in Korea VS weerslag op GM
GM heeft 5 fabrieken en het hoofdkantoor voor Azië in Korea staan. Waarvoor ze momenteel voorzorgsmaatregelen aan het treffen zijn betreffend het kunnen garanderen van de veiligheid voor hun werknemers. 70 procent van hun verkopen zijn overzees en dus houden ze conflicten als deze nauwlettend in de gaten. Daarbij komt dat Azië een belangrijke groeimarkt is voor GM en het hun, maar ook andere verkopende en producerende ondernemingen, in die regio zal raken als de boel escaleert in Korea,  legt Akerson uit. Tenslotte voegt hij er nog aan toe dat ze bezig zijn met een ‘noodplan’ voor als de boel zou escaleren, om hun productie te verhuizen uit Korea naar een ander land.

Bron: CNBC

  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.