Lamborghini 50° Anniversario

Zoals we al eerder vermeld hadden viert Lamborghini dit jaar de 50ste verjaardag van het automerk. Zoals het merk al eerder gedaan heeft komt men ook nu weer met een jubileumeditie. Dit maal de Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario. 

Gelimiteerd
Voor een exclusief merk als Lamborghini dient de verjaardag ook een exclusief tintje te krijgen. Wereldwijd maken dan ook maar 100 mensen de kans om een 50° Anniversario te kunnen bemachtigen. 

Voor de 25ste verjaardag van het merk werd in 1988 het toenmalige V12 model, de Countach, omgebouwd tot jubileumauto. Deze werd geproduceerd van 1988-1990 en hiervan zijn in totaal 658 stuks geproduceerd. 

Tijdens het dertigste jubileumjaar kwam van de Diablo de SE30 op de markt. Hiervan zijn 150 stuks gebouwd welke alleen meer vermogen produceerde, lichter was dan de standaard diablo en een gewijzigd uiterlijk had. 

Voor het veertigste jubileumjaar werd het toenmalige V12 model omgedoopt tot jubileummodel. De Murciélago 40th anniversary is direct te herkennen aan de unieke jade groene kleur in combinatie met de antraciete velgen. Van dit model werden maar 50 stuks geproduceerd. 

Prestatiegericht
De motor van de anniversario is door de Lamborgini engineers dusdanig anders afgesteld dat deze 20 pk meer produceerd dan de standaard Aventador. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u neemt 2.9 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 350 km/u wat dezelfde prestaties zijn als een LP700-4 Aventador. 

Naast meer vermogen wordt de LP720-4 ook uitgerust met een bodykit welke de aerodynamische prestaties verbeterd. De splitter aan de voorzijde is vergroot, de diffuser aan de achterzijde is vergroot en uitgerust met andere roosters die de ventilatie van het motorcompartiment verder vergroten. 

Unieke lak 
De unieke Jade groene lak van de 40th anniversary is weer verleden tijd. Voor de 50° Anniversario is de speciale kleur Giallo Maggio onthuld, een eerbetooon aan de meest gekozen kleur op Lamborghini’s sinds de Miura. Speciaal voor dit model is er een extra glinsterend effect door de lak gedaan welk het best tot zijn recht komt in direct zonlicht. Klanten kunnen via het Ad Personam programma ook andere kleuren kiezen voor het jubileum model. De gewijzigde body onderdelen worden uitgevoerd in mat-zwart terwijl de velgen uitgevoerd worden in een gewone zwarte lak. 

{gallery}galleries/merken/Lamborghini/2013-LP720-4-50th-anniversary/{/gallery}

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.