Ferrari wil minder auto’s produceren

Ferrari heeft in 2012 7.318 auto’s geproduceerd en onder andere daarmee de beste financiële resultaten geboekt sinds het ontstaan van het merk. Ferrari wil voor dit jaar echter minder auto’s gaan produceren. 

In Ferrari’s hoofdkantoor zegt meneer Montezemolo dat Ferrari dit jaar minder dan 7.000 Ferrari’s zal gaan produceren. Hiermee wil het bedrijf de exclusiviteit van het merk kunnen waarborgen. Daarnaast kon er wel al direct gemeld worden dat in het eerste kwartaal al 1.800 auto’s verkocht zijn, een stijging van 3% ten opzichte van vorig jaar. 

Als de productie van Ferrari omlaag gaat daalt uiteraard ook direct de omzet. Aangezien geen enkele bedrijf de omzet wil zien dalen gaat Ferrari naast de verkoop van nieuwe auto’s proberen meer geld binnen te krijgen door de personalisatie en klassiekershop van het merk.

Gemiddeld bestelt de Ferrari koper voor € 25.000,- aan opties. Daastnaast heeft Ferrari het Tailor-Made programma waarmee kopers hun wilde dromen laten uitkomen. Aan het Tailer-Made programma wordt gemiddeld zo’n € 50.000,- uitgegeven. 

Voor de oudere Ferrari’s heeft het bedrijf in de fabriek in Maranello 950 vierkante meter uitgezet voor Ferrari Classische. Sinds 2006 worden hier restauraties uitgevoerd en worden certificaten van echtheid verstrekt aan eigenaren van deze bijzondere auto’s. Om deze klassieker tak meer op te laten leveren denkt Ferrari er over een Classische werkplaats te openen in Amerika. Zo hopen de Italianen dat men ook aan de andere kant van de wereld eerder geneigd is hun klassieker Ferrari’s voor onderhoud naar Ferrari te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.