Top Gear seizoen 20 preview

Jawel hoor, na enige tijd van afwezigheid heeft het Top Gear trio zich weer voor de camera’s gesetteld. Aan de hand van de eerste foto’s kunnen we al stellen dat er weer enkele bizarre afleveringen aan zitten te komen.

TopGear crisiswatch
De crisis in Europa is in ieder land wel merkbaar. De drie van Top Gear gaan op crisiswatch om te zien hoe het er in Spanje voor staat. Uiteraard zou het ongevoelig zijn om in een land dat zo hard getroffen wordt door de crisis op pad te gaan met enkele dure auto’s. Vandaar dat het trio naar Spanje afreist in een Ferrari 458 Spider, McLaren 12C Spider en een Audi R8 V10 Spyder. 

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-06-24/Top-gear-season-20/Spain-convertible-trip/{/gallery}

Taxi challenge
Overal ter wereld rijden er taxi chauffeurs rond. Echter de merken en type voertuigen die gebruikt worden varieert van de grote Ford Crown Victoria’s en Toyota Hilux tot de kleine Hindustan Ambassador in India. Top Gear gaat voor ééns en altijd de beste Taxi ter wereld zoeken door middel van een tot in detail uitgedacht onderzoek onder leiding van Richard Hammond. Na deze aflevering zullen de aanvragen van één automodel uiteraard gigantisch groeien aangezien deze ineens overal ter wereld ingezet zal worden als taxi.

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-06-24/Top-gear-season-20/Taxi/{/gallery}

We gaan kamperen

Al jarenlang wordt er bij TopGear de draak gestoken met caravans en ook in dit seizoen gaan Jeremy en James weer op pad met een caravan. Na een dagenlang beraad zijn de heren er achter gekomen dat caravan bezitters de reden zijn dat de kleine cross-over/mini suv’s zo goed verkopen. 

Na zich dit keer eens goed ingelezen te hebben op het gebied van caravans koppelen de heren hun wandelende woonkamer aan en gaan op pad. Zoals de foto’s al doen vermoeden komen ook dit keer de caravans er niet ongeschonden vanaf. 

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-06-24/Top-gear-season-20/Caravaning/{/gallery}

Geen nood bij hoog water
 
Na de recente gebeurtenissen in Duitsland is het op een verschrikkelijke wijze duidelijk gemaakt dat moeder natuur nog steeds een stapje voor staat op de mensheid. Aangezien het in overstroomde gebieden handig is om een auto te hebben die goed werkt als het droog is en net zo goed werkt als het nat is gaan de heren aan het werk.

Door hun jarenlange ervaring met het bouwen van amfibievoertuigen heeft het TopGear team een voertuig bedacht dat te gebruiken is in gebieden waar overstromingen voor kunnen komen. Dit keer is het idee ontsproten om een Ford Transit om te bouwen tot een ware hovercraft.

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-06-24/Top-gear-season-20/amfibious/{/gallery}

Rijtesten
Naast de gekke uitdagingen en opdachten zullen er tussendoor ook nog enkele “normale” rijtesten getoond worden. Jeremy Clarckson gaat op pad met de BAC Mono. Verder zullen we waarschijnlijk geregeld “POOWWWEEERRR” te horen krijgen tijdens het testen van de SLS Black, deze zal getest worden tegen zijn elektrische variant. 

Verder zal er ook weer een trio hot hatches naast elkaar gezet worden. Dit keer vergrijpt het trio zich aan de Peugeot 208 GTI, Renault Clio RS en een Ford Fiesta ST. Daarnaast zal de dominantie van de Brits autobouwers getoond worden in een reportage met een Jaguar F-type, Range Rover Sport. James komt met een wel erg bizar voertuig aanzetten, hij zal de “New bus for london” gaan besturen. 

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-06-24/Top-gear-season-20/roadtest/{/gallery}

Aanstaande zondag
 
Aanstaande zondag, 30 juni, zal het nieuwe TopGear seizoen van start gaan. Wij van AutoInformatief.com zullen jullie uiteraard elke zondag helpen denken aan de TopGear afleveringen en hierbij ook telkens een preview geven van de volgende afleveringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.