Ultieme Bugatti Veyron op komst

Een bron binnen Bugatti heeft aan het Engelse Autocar bevestigd dat zij bezig zijn aan een SuperVeyron. Maar voorlopig komt hij er nog niet.

Het was lastig te zeggen wanneer het einde van de Veyron in zicht zou komen, want wie had kunnen raden dat er zoveel verschillende varianten met belachelijk veel verschillende versies zouden komen? Bij de Volkswagen Groep, waar Bugatti onder valt, weten ze wel hoe ze een model goed uit moeten melken, zo hadden ze deze SuperVeyron nog als troef achter de hand om het aantal gewenste Veyrons te verkopen. Maar volgens de anonieme bron van Autocar verkopen die laatste modellen zichzelf wel. 

SuperVeyron
We kenden het 8,0-liter W16 blok al uit de Bugatti Veyron EB16.4, waar ze in eerste instantie 1001 pk uit knepen in 2005. Inmiddels vele speciale versies en enkele varianten later weten ze er bij Bugatti al 1.200 pk uit te persen. Hiermee werd de lat steeds hoger gelegd, als ook de topsnelheid. Van de eerste Veyron was die 407 km/h en van de laatst nieuwe variant, de SuperSport, is dit maar liefst 431 km/h.

Voor de SuperVeyron boren ze de cilinders van dit machtige blok uit tot een totale cilinderinhoud van 9,6-liter waardoor er naar schatting zo’n 1600 pk uit gewurgd wordt. Dat vermogen in combinatie met een gewichtsafname van ongeveer 250 kilo moet de SuperVeyron in staat stellen om een verbazinwekkend hoge topsnelheid van 465 km/h te halen. Uiteraard zal hier heel wat meer wetenschap bij komen kijken om dit te verwezenlijken, zoals meer koeling, betere aerodynamica en wie weet wat ze nog meer in petto hebben voor deze hypercar.

De SuperVeyron zal voor een slordige 6 miljoen euro in de Bugatti-showroom komen te staan en zal er wellicht in een aantal verschillende versies (kleurstellingen) komen, maar of er ook andere, bijvoorbeeld open-, varianten van komen is nog de vraag?

Bron: Nu.nl
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.