Mercedes-Benz E-klasse krijgt 9 versnellingen

De 7G-Tronic automaat doet al jaren dienst bij Mercedes-Benz, maar stilstand is achteruitgang in de automotive sector. Voor een betere brandstofefficiëntie komen ze daarom met de 9G-Tronic.

 De E 350 BlueTEC is de eer dragende wagen waarin deze versnellingsbak debuteert. De E 350 waar standaard een V6 in ligd wordt daarmee de zuinigste 6-cilinder op de markt. Zo wordt het brandstofverbruik teruggebracht naar 5,3 liter diesel per 100 km, waar een CO2 uitstoot van slechts 138 g/km hoort. De estate, die natuurlijk wat zwaarder is, scoort volgens Mercedes een eveneens nette score van 5,5 liter per 100 km en een CO2 uitstoot van 144 g/km. 

Naast de verbetering van verbruik en emissies heeft deze verandering nog meer voordelen. Zo zal het comfort verbeteren qua rijbeleving: de overbrenging van vermogen naar tractie zal nog vloeiender worden, door de toevoeging van meerdere verzetten en hierdoor een bredere versnellingsverhouding. En een ander voordeel van deze bredere versnellingsverhouding is  een verbetering van het geluidsniveau van de motor, wat wij ook als comfort beleven. De E 350 BlueTEC met 9G-Tronic zal bijvoorbeeld maar 1.350 toeren per minuut draaien bij 120 km/h in de hoogste versnelling (- 4dB exterieurgeluid). Wat een rustigere beleving in de auto  biedt als bijvoorbeeld een motor die 3.000 tpm. draait bij 120 km/h.

Vermogen
De V6 diesel krijgt 185 kW (252 pk) en  kan een koppel van 1.000 Nm aan. Waardoor we hem ook in de dikkere modellen van Mercedes kunnen gaan verwachten in de toekomst.

De klant gaat niets in zijn eigen portemonee merken van deze upgrade bij aanschaf van een nieuwe E 350 BlueTEC, want de prijzen blijven hetzelfde. De E-klasse met 9G-Tronic versnellingsbak komt in september op de markt. 
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-07-25/2014-E350-BlueTEC{/gallery} 

 

 

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.