Bugatti eert haar helden met zes Legend Editions

Om de beroemde namen te herdenken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Franse supersportwagenfabrikant brengen zij zes speciale edities van de Grand Sport Vitesse uit.

In de komende twaalf maanden zal Bugatti zes verschillende Bugatti Legends presenteren, allemaal op basis van de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Om het geheugen weer even op te frissen de duizelingwekkende cijfers van deze auto:

  • – 8.0-liter W16 met 4 turbo’s
  • – 1.200 pk (882 kW)
  • – Maximaal koppel van 1.500 Nm tussen 3.000-5.000 tpm.
  • – 0-100 km/h (0-60 mph) in 2,6 seconden
  • – Topsnelheid van 408,84 met open dak

Eerste van de zes; Jean-Pierre Wimille Legend edition

In het jaar waarin de 24 Uren van Le Mans zijn 90e verjaardag viert, draagt Bugatti de eerste Legend op aan Jean-Pierre Wimille, een bekende naam uit de racegeschiedenis die nauw verbonden is met Bugatti. 
 
Deze legende maakte in 1930 zijn Grand Prix-debuut in een Bugatti 37A in de Grand Prix van Frankrijk.
Hij raceten nog een aantal jaren in verschillende Bugatti’s en won in 1937 en 1939 de 24 Uur van Le Mans. De eerste keer deed hij dit in een Bugatti 57G Tank, met co-piloot Robert Benoist, en in 1939 won hij met Pierre Veyron achter het stuur van de 57C Tank.
 
Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen Wimille en zijn racecollega’s Robert Benoist en William Grover-Williams bij de Special Operations Executive (SOE). Dit was één van de zeven geheimen organisaties die door de Britse regering werd opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Enkel Wimille overleefde dit.
 
Na de Tweede Wereldoorlog werd Wimille eerste coureur van Alfa-Romeo, tussen 1946 en 1948, waar hij verschillende races voor won. Treurig genoeg kwam er veel te vroeg een einde van het leven van Wimille, die in 1949 overleed tijdens de training voor de Grand Prix van Buenos Aires. 
 
De winnende Le Mans raceauto uit 1937 vormde de inspiratie van deze eerste Legend edition. De 57G Tank waarmee Jean-Pierre Wimille reed in dat jaar was deze Bugatti voorzien van een blauwe Racing Blue Livery, kenmerkend voor de Franse raceauto’s van die tijd. In lijn met deze kleurstelling is de speciale editie van de Vitesse voorzien van een lichtblauwe Wimille Blue lak, gecombineerd met blauwe clear-coated koolstofvezeldelen, een kleurschema dat ook in het interieur terugkomt. De productie van deze Legend edition is gelimiteerd tot drie exemplaren.
 
De Jean-Pierre Wimille Legend edition zal van 16 t/m 18 augustus aanstaande te zien zijn tijdens het Amerikaanse Pebble Beach weekend. 
{gallery}galleries/merken/Bugatti/Grand-Sport-Vitesse-Jean-Pierre-Wimille-Legend-Edition{/gallery} 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.