Nieuwe Mini wordt verjaardagscadeau

Op 18 november van dit jaar zal het de 107de verjaardag zijn van Sir Alec Issigonis. Mini viert dit door op deze datum de nieuwe Mini te onthullen.

Op 18 november zal de nieuwe Mini onthuld worden in de fabriek in Oxford. Twee dagen later zal de Mini voor het eerst in Japan onthuld worden tijdens de Tokyo Motor Show, enkele uren later zal er een grootse onthulling plaatsvinden in Californiƫ tijdens de Los Angeles Motor Show.

De onthulling van de nieuwe Mini zal in het teken staan van Sir Alec Issigonis, de grondlegger van de originele Mini. Of de nieuwe Mini net zo’n revolutie teweeg zal brengen als het origineel van 1959 zullen we moeten afwachten.

Na de onthulling eind 2013 zal de Mini in het eerste kwartaal van 2014 de verkoop in gaan. De productie zal gestart worden in Oxford maar zal uiteindelijk ook in ons eigen Nederland beginnen. VDL Nedcar in Born zal deze Mini ook geen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.