Fiesta ST is populairder dan verwacht

De nieuwe Ford Fiesta ST is een groter succes geworden dan Ford ooit het durven denken. Ford voelt zich zelfs genoodzaakt de productie met 15% op te schroeven.

Sinds maart 2013 is de nieuwe Ford Fiesta ST op de markt. Ford heeft in deze zes maanden tijd al bijna 10.000 orders mogen ontvangen. Dit is het dubbele aantal Europese orders dat de fabrikant had durven verwachtten. Om aan deze onverwachtte vraag te voldoen wordt de productie in het Duitse keulen verhoogd met 15%. Dit betekent dat er nu 60 Ford Fiesta’s ST’s per dag geproduceerd worden.

De Ford Fiesta ST is het populairst in het Verenigd Koninkrijk, 56% van de tot nog toe verkochtte exemplaren gaan de plas over. Duitsland en Zwitserland maken de top drie af en zijn samen goed voor 31% van het totaal aandeel. In Nederland zijn tot nog toe 140 exemplaren verkocht.

Eigenaren of toekomstige eigenaren kunnen zich achter het stuur van een Fiesta genoeg doen met 182pk uit de 1.6-liter Ecoboost en een maximaal koppel van 240 Nm. Vanuit stilstand is in 6,9 seconden al de 100 kilometer per uur aangetikt.

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-08-13/Ford-Fiesta-ST-popular/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.