M4 is M3 Coupé opvolger?

Maak kennis met de M-uitvoering van BMW’s nieuwe 4 serie lijn. Met een knipoog naar de E46 en aparte positionering hoopt BMW meer coupé klanten aan te trekken.

 

 

 

‘Positionering’ en ‘vooruitgang’ zijn al sinds jaar en dag twee termen in de autobranche waaronder autofabrikanten nieuwe modellen presenteren. Een auto krijgt hierdoor “een eigen karakter” en “er wordt een nieuw tijdperk ingeluid”. Maar is het niet gewoon het beestje een andere naam geven? Nee dit noemt men marketing. Waar de 4-serie een hedendaags product van is.

Audi paste hetzelfde trucje al een eerder toe met de A4 –> A5. Waarbij de A5 een langere wielbasis kreeg ten opzichte van de A4, hij twee deuren verloor en er zo een meer sexy coupé-lijn kreeg, maar wel een echte 4-zitter bleef. De BMW 4 Serie coupé is ook langer en breder dan de huidige BMW 3 serie coupé. Hij heeft een 50 millimeter langere wielbasis (2.810 mm), terwijl de spoorbreedte aan de voorzijde 45 millimeter (1.545 mm) en achter 80 millimeter (1.594 mm) groeide.  

Design: vorm vlogt functie
De designtaal van BMW’s M-devisie komt letterlijk zeer sterk uit de verf. Want voor de klak hebben ze de zogenaamde “Aurum Dust” kleur gebruikt, die het stokje van de legendarische M3 E46 overneemt. Maar ook aan het bodywork is meteen te zien dat deze 4 serie M-genen heeft. Zo wordt de voorzijde gekenmerkt door drie grote luchtinlaten, dubbele ronde koplampen met LED-verlichting en een zwarte BMW M grille met daarin details die ook terugkeren in het BMW M dubbelspaaks design van de 20-inch lichtmetalen velgen. En tussen de spaken van deze enorme wielen door zijn de carbon-keramische remschijven goed zichtbaar. Ook herken je aan de powerdome op de motorkap meteen dat het hier om een M-model gaat.

En wie zich afvraagt waar de Air Breathers – zoals BMW ze noemt – achter de voorwielen voor zijn: deze verminderen de luchtweerstand en dragen bij aan stabiliteit op hoge snelheid, doordat er lucht voor de bumper in gaat en er zo via de wielkasten snel weer uit kan. De designers van BMW hebben de lijn aan de flanken door laten lopen tot achter aan de auto, zodat het design van de auto in balans is en er sportief uitziet. 

De luchtgeleider aan de voorkant (onder de bumper), het dak en diffusor aan de achterkant zijn van CRFP-delen (carbon fibre reinforced plastic) gemaakt. Om enerzijds het gewicht van de auto laag te houden en anderzijds het dak om het zwaartepunt verder naar beneden krijgen. De uiteinden van de uitlaten zijn zelfs van echt carbonfibre gemaakt.

Zoals het bij een echte sportwagen hoort volgt vorm de functie van de auto. De wielen zijn daarom zo ver mogelijk op de hoeken geplaatst, voor meer spoorbreedte de overhang is zo klein mogelijk gehouden, het uiteinden van de kofferbak loopt omhoog om de downforce te verhogen.
 

Rij-eigenschappen & motor
Zoals bij veel BMW modellen hebben ze er alles aan gedaan om een zo goed als mogelijke 50/50 gewichtsverdeling te bewerkstellingen. Als ook het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden – tot onder 500 millimeter – om de auto zo goed mogelijk aan zijn rijondergrond te laten plakken. Helaas zijn verdere details zoals wat voor ophanging, vering en chassis de auto heeft nog niet bekend, maar daarom wordt dit ook nog de conceptversie genoemd.

De nieuwe 4 serie coupé is vanaf de marktintroductie begin oktober beschikbaar met de keuze uit een zescilinder-in-lijn en twee viercilinder motoren. De zescilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW 435i Coupé, de viercilinder benzinemotor in de BMW 428i Coupé en de viercilinder dieselmotor in de BMW 420d Coupé zijn voorzien van de nieuwste BMW TwinPower Turbo-technologie en leveren vermogens van 135 kW (184 pk) tot 225 kW (306 pk).

Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak. Een achttraps sporttransmissie met schakelflippers aan het stuurwiel is optioneel. Dat geldt ook voor xDrive-vierwielaandrijving voor de benzinevarianten.

Wat de motorisering en specificaties van de M4 gaat zijn weten we nog niet. De M4 zal binnenkort al op Pebble Beach staan en in september op de IAA in Frankfurt.

BMW M4 Coupé Concept
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-08-16/BMW-F32-M4{/gallery} 

BMW 4 Serie Coupé 
{gallery}galleries/merken/BMW/F32-4-Serie-Coupe{/gallery} 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.