2014 Land Rover Discovery onthuld

Voor 2014 krijgt de nieuwe Discovery niet alleen een gewijzigde naam/badge, maar ook een gewijzigd exterieur, zuinigere motoren en meer comfort-, veiligheids- en bestuurderondersteunende functies.

 

 

 

De Discovery is een enorm populair model bij Land Rover. Om dit vast te houden hebben ze ook voor dit model heel wat veranderingen in petto. Dit jaar kreeg de Freelander al een opfrisbeurt, kwam er een opvolger van de fameuze Range Rover en Range Rover Sport, er werd een hybride Range Rover geïntroduceerd, de Evoque met verjongingskuur is te bewonderen op de aanstaande IAA in Frankfurt en de Defender krijgt een Special Edition (uitzwaai versie).

Dat ze bij Land Rover niet stil zitten en misschien wel de grootste groei in hun geschiedenis doormaken is te zien aan al die nieuwe technologieën, verbeterde positionering en uiteraard de succesvolle verkoopcijfers die het merk laat zien. Wat op zijn beurd weer wordt beloond met diverse prijzen. 

Nieuwe badging
Vanwege de verschillen tussen het vernieuwde exterieurdesign voor het modeljaar 2014 en wegens de bekende identiteit van het model krijgt hij voor de benaming LAND ROVER op de motorkap en achter enkel DISCOVERY . De cijfers die aangaven om welke generatie het ging verdwijnen dus. De type aanduiding van de motoruitvoering verhuisd van de achterklep naar beide voorportieren. 

Nieuwe motoren
Helaas verdwijnt de 5,0-liter V8 benzinemotor in het teken van downsizing, door de toenemende vraag naar zuinigere motoren. Deze wordt vervangen door de efficiënte 3-liter V6 S/C. Alle modellen worden voorzien van een Stop/ Start-systeem en een achttraps ZF automaat.

De snelste variant is vanaf 2014 de nieuw ontwikkelde V6 supercharged benzinemotor, die een vermogen van 250 kW/ 340 pk en een koppel van 450 Nm zal krijgen. Ook niet mis. Hij sprint hierdoor binnen 8,1 seconden naar de 100 km/h vanuit stilstand en heeft een topsnelheid van 195 km/h. Door de overstap van V8 naar V6 wordt de CO2-emissie terug gebracht van 328 g/km naar 269 g/km. Daarnaast is de 2014 Discovery nog steeds leverbaar met de twee bekende motoren 3-liter dieselmotoren: de TDV6 en SDV6.
 

Nieuwe Single-speed tussenbak
Voor het modeljaar 2014 kunnen klanten kiezen tussen twee vierwielaandrijvingssystemen, met enerzijds de nieuwe Single-speed tussenbak, voor klanten die niet van plan zijn het extreme offroadwerk op te zoeken en anderzijds de bekende Twin-speed tussenbak met hoge en lage giering voor het allerzwaarste offroadwerk. De Single-speed bak weegt 18 kg minder en biedt een koppelverdeling vóór/ achter van 42/58 procent.

Opgefrist exterieur
Ook Land Rover past het “standaart” trucje toe qua exterieurupdates. Wat aanpassingen aan het bodywerk en verlichting; een nieuwe grille, nieuwe voorbumper, nieuwe koplampen, nieuwe dagrijverlichting met karakteristieke LED-signatuur en twee nieuwe lichtmetalen velgen. Ook voor modeljaar 2014 blijft het Black Design Pack beschikbaar dat het model nog cooler maakt en op een Limeted Edition laat lijken. Helemaal met de nieuwe details en de keuze uit 19- of 20-inch lichtmetalen velgen in Gloss Black. 

Meer comfort-, veiligheids- en bestuurderondersteunende functies
De nieuwe systemen voor de Discovery modeljaar 2014 omvat: Wade Sensing, dode hoek-detectiesysteem, detectie van naderende voertuigen, verkeersdetectie bij achteruitrijden en T-kruising camera’s.

Om de Discovery op audiogebied in lijn te brengen met de Range Rover modellen, komt het model beschikbaar met hoogwaardige Meridian audiosystemen. Het standaard systeem heeft 8 luidsprekers en 380 watt uitgangsvermogen, terwijl het Premium Meridian surround sound-systeem beschikt over 17 luidsprekers en een uitgangsvermogen van 825 watt.

De verkopen starten in september 2014 en de eerste afleveringen zullen medio november van hetzelfde jaar plaats gaan vinden. 
{gallery}galleries/merken/Land-Rover/2014-Land-Rover-Discovery{/gallery}

 

  

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.