Bugatti Legend nummer 2: ‘Jean Bugatti’

In navolging op de lancering van de ‘Les Legéndes de Bugatti’ (Bugatti Legends) enkele weken terug op Pebble beach, staat Bugatti met een nieuwe wereldprimeur op de IAA in Frankfurt: de ‘Jean Bugatti’ editie.

Bugatti brengt een ode aan Jean Bugatti met deze speciale versie van de Bugatti Grand Sport VitesseHet tweede model in deze serie. Jean Bugatti is de oudste zoon Ettore Bugatti en diens meest beroemde creatie: de Type 57 SC Atlantic. Net als de overige vijf modellen uit deze serie zullen er maar drie exemplaren van deze gelimiteerde editie gemaakt worden. We adviseren je even te gaan zitten als je dat al niet deed,  want dat is wel nodig als we de prijs noemen… die is 2,28 miljoen euro plus belastingen(!). 
 

Voor de ontwikkeling van de Jean Bugatti Legend Edition, die is gebaseerd op de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse met zijn 8-liter W16 aan boord. Dat gigantische blok is door zijn cilinderinhoud, 4 turbo’s en andere high-tech techniek in staat om 882 kW/ 1.200 pk te produceren met een monsterlijk koppel van 1.500 Nm. En de sprint vanuit stilstand tot 100 km/h is nog verbluffender: 2,6 seconden! En omdat je als eigenaar van een auto als deze van alle comfort voorzien wilt zijn kan het dak er ook nog vanaf. Dit brengt de topsnelheid iets omlaag, maar niet veel mensen zullen de theoretische topsnelheid van rond de 400 km/h gaan uitproberen. Dit mag uberhaupt alleen onder toezicht van Bugatti techneuten op een afgesloten terrein en dan wil je wel met de kap dicht er het maximale uit halen lijkt mij.
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-09-11/Bugatti-Vitesse-Jean-Bugatti-Legend-1{/gallery}  

Voor dit uiteindelijke resultaat diende het concept van de 57 SC Atlantic La Voiture Noire als voorbeeld. Zowel het koetswerk als interieur zijn hier op gebaseerd en hebben tal van details die naar dit oude, maar geniale concept verwijzen. Het koetswerk bijvoorbeeld bestaat uit zwart koolstofvezel met een blanke laag erover heen. Daarnaast is ook gebruik gemaakt van zeer duurzaam platina materiaal, wat de auto een extra zweem van extravagantie mee geeft.

De bruin overheersende leren interieur heeft dezelfde bruin en beige tinten als de Type 57 SC had. In de portieren springen de borduring van het silhouet van de Type 57 SC in het oog. Het EB-logo op het stuur is net als de exterieurdetails uit platina vervaardigd. Een ander opvallend detail is de versnellingspook, wat eveneens een knipoog is naar de Type 57 SC, die van kostbaar rozenhout is gemaakt. Ten slotte zijn er op verschillende plaatsen handtekeningen te vinden van Jean Bugatti.

In Nederland vertegendwoordigd Pon Luxery Cars in Leusden het merk, maar de kans is zéér klein dat één van deze modellen een Nederlandse eigenaar krijgt.
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-09-11/Bugatti-Vitesse-Jean-Bugatti-Legend-2{/gallery} 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.