Keating The Bolt gaat sneller dan een Veyron

In Engeland zijn er diverse kleine fabrikanten gevestigd die op kleine schaal bizarre voertuigen produceren. Zo is er ook Keating en dit bedrijf doet wel een erg gewaagde uitspraak.

Keating heeft namelijk een nieuw prototype onthuld genaamd “The Bolt”. Dit prototype wordt gebouwd rondom een aluminium frame en wordt verder opgebouwd met lichtgewicht materialen. De onderkant van de auto zal vlak gehouden worden om zo de luchtweerstand te verminderen. 

De standaard productieversie van “The Bolt” zal uitgerust zijn met een V8 die zo’n 640 pk. Dit is echter het instappertje, klanten kunnen kiezen uit 750 of 800 pk uit de V8. Wil je helemaal gek doen kun je kiezen voor een twin-turbo variant die tussen de 1.000 en 2.500 pk kan produceren.

Keating gaat volgende maand met een serieus getunede “The Bolt” een record proberen te zetten. Van deze recordpoging heeft het bedrijf een wel erg gewaagde uitspraak gedaan. De twin-turbo Keating “The Bolt” die aan deze recordpoging deel zal nemen zal volgens het bedrijf sneller gaan dan 0.5 mach. Dit is 340 mph oftewel bijna 550 km/u! 

De “The Bolt” is het vierde model dat geproduceerd wordt door Keating. Sinds 2006 zijn er zo’n 15 voertuigen in elkaar gezet door de drie medewerkers van de fabrikant. Prijzen rond de € 900.000,- worden genoemd rondom de 800 pk sterke versie. De prijzen per Keating zijn echter nooit gelijk, het bedrijf bouwt elke auto precies naar de wensen van de klant. 

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-09-22/Keating-Bolt/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.